Zo kom je af van droge voeten in de zomer

Net als je lokken , hebben je voeten het nogal te verduren in de zomer. Je draagt bijna dagelijks slippers of sandalen en het zand schuurt langs je voeten als je op het strand paradeert. Geen wonder dat je droge voeten krijgt. Maar hoe los je dat op?

Onze voeten zijn nu niet precies onze favoriete lichaamsdelen. Je wil ze het liefst zo goed mogelijk verzorgen en het mooist laten uitkomen. Maar in de zomer blijft dat een uitdaging. Niet het meest chique onderwerp om over te praten, maar we hebben wel veel aan de tips die we zo gaan geven.

Tip 1: haal het overtollige eelt weg

Dit doe je altijd op een droge voet, want op natte voeten wordt het eelt een beetje rubber-achtig. Leg voor de hygiëne wat keukenrol op de grond zodat je het in één keer weer op kan ruimen.

Tip 2: scrub regelmatig

De huid op je voeten is wel zes keer zo sterk als elders op je lichaam. Niet gek dus, dat je regelmatig moet scrubben om de droge huidcellen van je voeten te verwijderen.

Tip 3: zet niet te veel druk op je voeten

Hielen die open liggen ontstaan door meerdere factoren. Eén ervan is dat wanneer het warm is en je open hakken draagt je hielen veel druk moeten verduren. Maar het kan ook komen door een tekort aan zink of ijzer.

Tip 4: maak je eigen spa

Maak een lauwwarm voetenbad met zout en citroensap en laat je voeten daar lekker in soppen. Zet een geurkaars aan voor de ultieme spa-ervaring.

Tip 5: knip je teennagels niet te kort

Dat kan voor irritatie veroorzaken en dat gaat pas weg wanneer je nagel weer gaat groeien. Iets wat nog wel even kan duren.

Tip 6: gebruik geen scherpe tools

Gebruik alleen de tools die ervoor zijn gemaakt. Gebruik dus geen scheermes of schaar om het eelt weg te halen, daar kun je erge schade mee aanrichten!

Conclusie

Heb je droge voeten? Dat is helemaal niet erg. Er zijn namelijk tal van dingen die je kunt uitproberen om ervan af te komen. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van je eigen spa, en het links laten liggen van je hakken. Wat je dus niet moet doen? De schaar erbij pakken. Laat het liever over aan de vijl. Meer zomer nieuws lezen? Deze kapsels zijn gemaakt voor de zomer.

Tekst: Renée Prenger

droge voeten met teenslippers aan

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »