Het grote droogshampoo dossier

Droogshampoo zorgt er voor dat we weer fris de dag kunnen beginnen en een wasbeurt over kunnen slaan. Maar hoe gebruik je het eigenlijk en wanneer is het te veel? We leggen alles aan je uit in het grote droogshampoo dossier van The Chair.

Wat zijn wij dankbaar dat droogshampoo bestaat! Het is onze redder in nood wanneer we opstaan met vette lokken of na het sporten veel te lui zijn om de douche in te springen. Maar ook voor een volume boost grijpen we maar al te graag naar dit fijne product. Al moet het aanbrengen ervan wél op de juiste manier gebeuren. In dit artikel leren we je door een aantal do’s en don’ts de fijne kneepjes van de magische shampoo in de bus. Zit je er klaar voor?

Droogshampoo do’s:

Do: borstel na gebruik je haar door. Wanneer je het sprayt en het zo laat, blijft het overtollige product zitten. Door het haar even door te borstelen verwijder je de witte restanten. Doe dit NIET wanneer je droogshampoo gebruikt voor extra volume. Die restanten zorgen dan juist voor wat meer textuur dat er dan weer voor zorgt dat clipjes en schuifspeldjes beter blijven zitten.

Do: föhnen maar. Dit is misschien wel dé tip die ervoor zorgt dat je droogshampoo nog beter werkt. Föhn vanaf de aanzet naar de punten toe om het product gelijk te verdelen over je haar. Geen witte vlekken meer én je haar krijgt direct meer volume.

Do: sprayen bij de haaraanzet. Door droogshampoo te spuiten bij de haaraanzet, zorg je ervoor dat je roots minder vet ogen. Maar het zorgt ook voor een extra volume boost.

Droogshampoo don’ts:

Don’t: te dichtbij sprayen. Spuit de magische shampoo van tenminste 10 tot 15 cm afstand van je haar om vette lokken te voorkomen. Het product heeft namelijk als doel om je haar frisser eruit te laten zien en niet viezer.

Don’t: gebruik het niet dagen achter elkaar. Sorry, we moeten je uit de droom helpen. Want alhoewel droogshampoo fantastisch is om één wasbeurt uit te stellen, werkt het niet als een vervanging. Je hoofdhuid moet namelijk om de zoveel dagen flink schoongemaakt worden. Gebruik het daarom niet meer dan twee dagen achter elkaar en duik minstens twee keer in de week de douche in met een échte shampoo.

Don’t: spray het niet alleen bij de haaraanzet. Een veel gemaakte fout met droogshampoo, die gelukkig gemakkelijk op te lossen is. Vergeet dus voortaan niet om de rest van je lokken mee te nemen voor een frisse coupe.

Wist je dat je je haar ook kunt trainen om je haar langer schoon te houden? In dit artikel lees je er alles over.

Tekst: Renée Prenger

droogshampoo

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »