De droogshampoo test: drogisterij versus professioneel

Wie heeft er nu geen droogshampoo in huis? Deze verfrissende spray zorgt ervoor dat je lokken weer schoon ogen en heerlijk ruiken. Maar welke droogshampoo is nu het beste? Die van de lokale drogisterij of van de professionele kapper? The Chair testte het in deze droogshampoo test.

De een klampt dagelijks vast aan haar fles droogshampoo, de ander gebruikt het af en toe om een wasbeurt een dagje uit te stellen. Maar wanneer (en hoe) je dit haarproduct ook gebruikt: de kwaliteit is het belangrijkst. Wil je eerst graag weten hoe je deze spray het beste kunt gebruiken? In dit dossier vind je alle do’s en dont’s van droogshampoo.

De droogshampoo test

Over naar de test: want waar let je op bij het testen van een bus droogshampoo? Er zijn een aantal factoren die bepalen hoe succesvol het product is voor jouw haar:

  1. Hoe goed het vet haar verfrist en minder vet laat ogen (daar is ‘ie immers voor bedoeld)
  2. Hoe lang hij je lokken fris en net gewassen aan laat voelen
  3. De geur (het moet net zijn alsof je onder de douche vandaan stapt)
  4. Of hij een witte waas achter laat
  5. De prijs/kwaliteit verhouding

Disclaimer: in deze test heb ik (maar) twee producten onder de loep genomen. Al weet ik natuurlijk dat er zoveel meer droogshampoo’s an de drogisterij en professionele kappersmerken getest kunnen worden. Bij het lezen van de resultaten is het daarom goed om mee te nemen dat dit geen algemene conclusie is, maar gebaseerd is op deze twee producten.

Droogshampoo test: Kruidvat Original fresh droogshampoo
Kruidvat Original Fresh droogshampoo €2,79

Drogisterij: de Original Fresh droogshampoo van het Kruidvat (voor alle haartypen)

Hoe goed verfrist het je lokken? De naam Fresh heeft deze bus niet voor niets. Hij verfrist je haar op precies de manier die je van een droogshampoo zou verwachten. Al moet ik wel twee keer spuiten voordat mijn hele coupe schoon aan voelt.

Hoe lang blijft het fris? Alhoewel het product in het begin heerlijk aanvoelt, merk ik aan het einde van de dag dat ik een nieuwe opfrisser nodig heb.

Hoe fijn is de geur? De geur ruikt naar een frisse muskus, wat het ook een geschikt product voor mannen maakt. Alsof je met je haar door een verse lading was bent gaan wandelen. De geur blijft wel voor een paar uur hangen.

Laat hij een witte waas achter? Ja, jammer genoeg wel. Het is bij deze droogshampoo echt belangrijk om je haar goed door te borstelen.

Hoe is de prijs/kwaliteit verhouding? Goed! Het is niet de beste droogshampoo ooit, maar voor de prijs is de kwaliteit heel goed.

Het gemiddelde cijfer: een 7

Matrix High Amplify droogshampoo €14,35

Professioneel: de High Amplify droogshampoo van Matrix

Hoe goed verfrist het je lokken? Deze droogshampoo werkt heel goed tussen de wasbeurten door. Je haar voelt er lichter van en geeft je ook meer volume. Dit komt mede doordat dit product vrij is van parabenen en siliconen: hierdoor werkt het product tot aan de haaraanzet.

Hoe lang blijft het fris? Zeker een dag. Wanneer je het in de ochtend opspuit is je haar fris tot de volgende morgen.

Hoe fijn is de geur? Heel fijn! Het geeft je het gevoel alsof je net van de kapper komt en dat wil toch iedereen? De geur vervaagt jammer genoeg wel snel.

Laat hij een witte waas achter? Nee dat doet hij niet. Hoeveel je ook spuit, er is geen witte waas te zien. Je moet wel even goed door je haar schudden om het product goed zijn werk te laten doen.

Hoe is de prijs/kwaliteit verhouding? Deze droogshampoo doet precies wat hij moet doen – en dat zonder witte waas. Al zou ik wel verwachten van zo’n professioneel product dat de geur wat langer blijft hangen.

Het gemiddelde cijfer: een 8

Welk product heeft jouw voorkeur? De droogshampoo van de drogisterij of toch die van de professionele kapper? Laat het ons weten in de reacties!

Tekst: Renée Prenger

Droogshampoo test

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »