Dun of fijn haar? Dit is het verschil

We hebben het vaak over dun en fijn haar, maar wat is het verschil? En hoe kom je erachter of je nu dun of fijn haar hebt? The Chair to the rescue…

Ben je er net achter welk huidtype je hebt, komt er weer een volgend probleem op je pad: de structuur van je haar. Want ook daar zit weer verschil in. Zucht.

Heb je dun of fijn haar?

Alhoewel het eenvoudig te zien is of je krullend of stijl haar hebt, kan de dikte van je haar nogal wat discussie opleveren. Er is namelijk een verschil tussen fijn haar en dun haar. Maar ja, wat is het dan?

Wat is fijn haar?

Fijn haar betekent dat de diameter van een haartje dun is. Je hebt fijn haar wanneer je dat haartje tussen je vingers rolt en je hem niet voelt. Voel je het wel of juist heel erg? Dan heb je geen fijn haar, maar medium tot dik haar.

Wat is dun haar?

Dun haar heeft niets met de diameter te maken, maar met de hoeveelheid van je haren. Je haar is dun wanneer je weinig haar hebt. Om de hoeveelheid (en volheid, dus) te bepalen kun je een plukje aan de zijkant van je hoofd apart vasthouden. Trek dit strak en bekijk de ruimte die ontstaat tussen de haarwortels. Zie je je hoofdhuid goed zitten? Dan heb je dun haar.

Dus heb je dun of fijn haar? Controleer het allebei. Het kan namelijk ook voorkomen dat je fijn én dun haar hebt.

Dun haar = haarverlies

Het kan zijn dat je dun haar hebt gekregen doordat je meer haren verliest dan normaal. Dit kan onder andere komen door stress, het einde van een zwangerschap of een tekort aan vitamine B. Ontdek meer over de oorzaken van haaruitval hier.

Nu je weet welke van de twee structuren past bij jouw haarbos is het tijd voor actie. Want wat kun je er nu allemaal mee? Lees maar mee:

Zie je, redding is nabij ;).

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Byrdie & Beautify

meisje met dun of fijn haar

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »