Duurzame modeblogs die je wilt volgen

Fast fashion is uit: fair fashion is in. Maar hoe vind je een weg in de wondere wereld van duurzame mode? Door deze vijf fantastische duurzame modeblogs te volgen die je inspireren om bewuster met je kleding om te gaan.

Duurzame mode: een term die je (hopelijk) steeds vaker voorbij ziet komen. Fast fashion, waar je een T-shirt voor een prikkie kunt kopen is uit, en duurzame mode vervaardigd van eerlijke materialen is in. Wie zegt dat duurzaamheid ‘duur’ en ingewikkeld is, volgt zeker niet deze vijf duurzame modeblogs die je een wegwijs maken in de wereld van fair fashion.

Duurzame modeblogs #1: Fair Friday

Deze twee dames maken van duurzaamheid een feestje. Het begon allemaal als een challenge: een jaar lang geen ‘nieuwe’ kleding kopen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Ze namen met hun blog Fair Friday hun volgers mee in hun zoektocht naar duurzame alternatieven. Dit maakt het een toegankelijk, gezellig en vooral eerlijke blog waar elke vrouw zich mee kan relativeren. Ook leuk: hun Instagram account. Vol handige stijltips en fijne duurzame adresjes waar je absoluut wilt shoppen.

Duurzame modeblogs #2: Iconic Wardrobe Amsterdam

Een blog, stijltips, én een kledingverhuurbedrijf. Bij The Chair zijn we dol op Robin van @iconic_wardrobe.amsterdam. Van het huren van de mooiste statement pieces (denk aan een spetterende glitterjurk of een stoer pak) tot aan fijne tips over duurzame kledingmerken. Dit account is van alle markten thuis. Ben je nog op zoek naar een duurzame én knallende outfit? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Duurzame modeblogs #3: When Sara Smiles

Sara duikt voor haar website When Sara Smiles graag in de materie. Zo heeft ze een eerlijke merken-index waar je kunt zien welke modemerken duurzaam zijn (handig voor elke beginner). Maar je vind er ook eerlijke brand guides én kortingscodes waarmee je fair fashion met korting kunt kopen. Het is één van onze favoriete adresjes om inspiratie op te doen en ons (digitale) mandje te vullen met prachtige duurzame items. Kijken op eigen risico, dus!

Duurzame modeblogs #4: Project Cece

Wil jij je écht verdiepen in duurzame mode? Lees dan vooral de blog van Project Cece. Je leert hier van alles over eerlijke materialen en stoffen. Zo wordt er uitgelegd wat greenwashing is, of biologisch katoen nu wél of niet duurzaam is en op welke aspecten je allemaal moet letten bij het kiezen voor duurzaam. Ook handig: je kunt in de webshop direct je favoriete items bestellen.

Duurzame modeblogs #5: De Utrechtse moderevolutie

Arlette van @deutrechtsemoderevolutie is een echte professional in vintage shoppen. Ze vindt de mooiste pareltjes en inspireert ons om meer tweedehands te kopen in plaats van altijd maar iets nieuws. En die outfits… we kijken onze ogen elke keer uit!

Tekst: Renée Prenger

duurzame modeblogs protest bord

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »