In 6 stappen een snelle switch van krullen naar stijl haar

In no time van een dikke bos krullen naar een chique stijle coupe? Het kan met dit eenvoudige 6-stappenplan. In onze nieuwste tutorial laten we je zien hoe je snel je krullen kunt inwisselen voor stijl haar.

Ben je gezegend met een mooie bos krullen, maar wil je ook wel eens genieten van een stijle coupe? Dan is deze tutorial iets voor jou. Omdat je krullen de juiste verzorging nodig hebben, kiezen we bij The Chair voor de beschermende producten en hittebestendige tools van ghd. Deze tools zorgen er met de 185°C technologie voor dat je altijd een good hair day hebt. Doordat de optimale stylingtemperatuur van 185 °C van de haaraanzet tot in de punten constant blijft, creëer jij een eersteklas resultaat zonder de gezondheid van je haar aan te tasten. Hoe fijn is dat?!

Een switch van krullend naar stijl haar in 6 stappen

Stap 1: bescherm je haar met een hittebescherming spray

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: hittebescherming is een absolute must voordat je je haar gaat stylen. Of je nu aan de slag gaat met een stijltang of je föhn erbij pakt: begin met een beschermende spray om je haar voor schade te behoeden. Wij kiezen in deze video voor de heat protection spray van ghd.

ghd – heat protection spray €23,-

Stap 2: stijl je haar met de ghd max stijltang

Deze stijltang maakt gebruik van en 185 graden technologie van ghd waarmee je je haar optimaal stijl kan maken – ook wanneer je krullend haar hebt. De platen zijn wel tot 70% groter dan bij normale stijltangen, waardoor je haar nog sneller de switch maakt van krullen naar een stijle coupe. Daarnaast zorgt de max Styler ook voor 80% meer glans en minder pluis. Heel fijn voor dames met krullen, die normaal veel last hebben van pluizig en droog haar. Maak voordat je gaat stylen secties in je haar en werk vervolgens met de stijltang van onderen naar boven. Ga met een kammetje door de plukken haar om klitten te voorkomen.

ghd – Max Styler stijltang €219,-

Stap 3: maak een stijlvolle staart

Pak aan beide kanten van je haar een lok en houd deze vrij. In het midden houd je dan een grote sectie over om een paardenstaart van te maken.

Stap 4: kruislings over je paardenstaart

Ga met de linker lok schuin over de paardenstaart heen. Drapeer je rechter lok over de linker lok die nu aan de rechterkant zit.

Stap 5: terug naar het begin

Ga met de lok die van origine aan de linker kant zit (en nu onderop zit) onder de paardenstaart. Zo komt de linker lok weer terug op zijn originele plek terecht.

Stap 6: herhaling, herhaling, herhaling

Stap 4 en 5 herhaal je vervolgens een aantal keer zodat je een kleine paardenstaart overhoudt. Wanneer je vindt dat deze lang genoeg is, bind je de staart af met een elastiek.

Wil je meer tutorials zien van The Chair? Alle video’s over haar kun je op ons YouTube-kanaal terug zien. Meer lezen over haar kan op deze speciale pagina over Hair.

Deze tutorial is tot stand gekomen in samenwerking met ghd. Volg ghd ook op social media voor fijne haartips en mooie producten voor in je haar: Facebook: ghdNederland, Instagram: @ghdhairbenelux

Hairstylist: Ingrid boers, Model: Thaisa, Make-up: Nikki van Wijngaarden, Stylist: Michelle Falck, Film: Supercreative.Amsterdam

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »