Zo maak je een goede eerste indruk met kleur

Een eerste indruk is zo gemaakt. In sommige gevallen – bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek of een date – is zo’n eerste indruk bepalend voor de rest van het gesprek. Wist je dat kleur hier een grote rol bij speelt?

Alhoewel het tijdens een date of sollicitatie inhoudelijk gaat over wie jij bent en hoe jij in het leven staat, is de eerste indruk vooral gebaseerd op je uiterlijk. In een paar seconden vormt jouw gesprekspartner al een conclusie over wie jij bent. Wanneer dit positief is, zal de rest van het gesprek voorspoedig lopen. Maar wanneer de eerste indruk negatief is, moet je er hard aan trekken voor een gunstig resultaat. Kleurrijke kleding heeft stiekem invloed op deze eerste indruk; hoe dat zit vertellen we je in dit artikel.

Eerste indruk: zwart vs. kleur

Misschien heb je een sollicitatiegesprek gepland staan voor jouw ultieme droombaan of heb je een spannende date met de man of vrouw waar je al langer een oogje op hebt. Je wilt hoe dan ook een goede eerste indruk achterlaten. Meestal kies je voor het veilige zwart. Dat is geen gekke keuze, want de meesten voelen zich zelfverzekerd (hallo power dressing!) en krachtig in een geheel zwarte outfit. Maar wanneer je iemand nog niet kent kun je toch beter kiezen voor een andere kleur. Kleuren roepen onbewust een gevoel bij ons op; iets wat je ook overdraagt bij een eerste indruk. Waar zwart streng en stoer overkomt, kun je in een andere kleur juist sympathiek en intelligent overkomen.

We duiken snel in welke kleuren je dan wél aan kunt trekken. Zit je er klaar voor?

Kleuren die je kunt dragen voor een goede eerste indruk

Rood: dit geldt vooral wanneer je een romantische afspraak hebt. De hartslag van onze date gaat namelijk sneller kloppen bij de kleur rood en sommige bronnen tonen zelfs aan dat mannen vrouwen aantrekkelijker vinden wanneer ze rood dragen!

Blauw: blauw verlaagt de bloeddruk en zorgt voor een kalme en rustgevende uitstraling. Een ideale kleur om aan te trekken wanneer je zenuwachtig bent, dus. Ook kom je betrouwbaar over – het is geen verrassing dat Margaret Thatcher voornamelijk blauw droeg.

Wit: de kleur wit roept bij ons gevoelens van reinheid, puurheid en schoonheid op. Een fijne kleur naar een eerste date, maar ook een kleur om een goede eerste indruk mee achter te laten. Het staat ook voor waarheid, waardoor je intelligenter overkomt.

Paars: deze kleur straalt net als blauw een bepaalde rust uit. Ook oog je er sterk en zelfverzekerd door. Kracht die je tijdens een spannend gesprek goed kunt gebruiken, vind je niet?

Meer lezen over mode? Op deze Fashion-pagina verzamelen we alles over de laatste modetrends.

Tekst: Renée Prenger

eerste indruk met kleur

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »