Eet je mooi: 8 superfoods voor een stralende huid

Je kunt ons ‘s nachts wakker maken voor een reep melkchocola en een warme pizza met vier soorten kaas. Maar we weten dat onze huid daar net iets minder blij mee is. Deze acht superfoods geven je huid wél een gezonde boost.

Onze huid is niet altijd even blij met de borrelhapjes en zoetigheden die we in ons mik gooien. Met onzuiverheden tot gevolg. Goed eetgedrag wordt dan ook beloont met een stralende huid. Daar laat je die bruine fruitschaal maar al te graag voor staan. Wil je weten wat je het beste kunt eten voor een egale huid? Eet je mooi met deze acht superfoods.

Deze superfoods geven je een egale en stralende huid

Voordat je je helemaal rond gaat eten aan deze gezonde etenswaren, moet je weten dat iedere huid anders is. Het kan dus zijn dat jouw onzuiverheden niet door die ene reep chocolade komen, maar een hele andere oorzaak hebben. Gezonde voeding is zeker niet altijd dé magische oplossing. Maar kwaad kan het allerminst. Jouw hele lichaam gaat je dankbaar zijn wanneer je kant-en-klaar maaltijden vervangt door deze superfoods, geloof ons maar.

#1 Rode paprika. De rode paprika smaakt niet alleen beter, hij is ook extra goed voor je huid. Ze zitten namelijk vol vitamine C en zorgen dat er veel meer collageen wordt geproduceerd. Geen crème of serum die daar tegenop kan.

#2 Spinazie. De spinazie etende Popeye was zo gek nog niet. Deze groente zit namelijk vol anti-oxidanten die rimpels tegengaan. De vitamine C, E en beta carotene zorgen er daarnaast voor dat je huid beschermd is tegen de zon. Geen gek idee om jouw zomerse smoothie van wat spinazie te voorzien dus. Want hoe meer zonbescherming je huid krijgt, hoe beter.

#3 Amandelen. Deze noten zitten vol vitamine E die je huid beschermt tegen vrije radicalen. Klinkt heftig, niet? Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die vrijkomen bij bijvoorbeeld het roken, maar ook door luchtvervuiling en zelfs de lucht die vrijkomt bij frituren – en jij dacht dat het alleen slecht was om dat frietje te eten… Stop de volgende keer dus een zakje amandelen in je winkelmand.

#4 Avocado. Geen verrassing dat deze superfood óók goed is voor je huid. De natuurlijke vetten van deze vrucht beschermt je huid tegen vrije radicalen en hydrateert tegelijkertijd. Laat de quacamole maar komen!

#5 Tomaten. De anti-oxidanten in tomaten werken extra goed wanneer je ze opwarmt. Maak dus een keer verse pastasaus met een tros tomaten. Je huid én smaakpapillen gaan je dankbaar zijn.

Goed eetgedrag wordt dan ook beloont met een stralende huid; daar laat je die bruine fruitschaal maar al te graag voor staan

#6 Appels. A apple a day keeps the doctor away. Omdat deze vruchten voor een groot deel bestaan uit water, zorgt het eten van appels ervoor dat je huid gehydrateerd blijft. De stof pecine zorgt er daarnaast voor dat afvalstoffen in je lichaam sneller worden afgebroken. Iets wat je terug kunt zien aan een stralende huid.

#7 Wortels. Je gaat niet alleen beter zien van wortels, je huid is er ook blij mee. Wortels bevatten namelijk vitamine A dat ongeveer dezelfde werking heeft als het magische anti-rimpel middel retinol. Eet je een zak worteltjes leeg? Dan worden er sneller nieuwe cellen aangemaakt die essentieel zijn voor een stralende (en jonge) huid.

#8 Chocolade. Goed nieuws bewaren we tot het einde, want ook chocolade zorgt voor een gezonde en stralende huid. Maar je krijgt daar toch juíst puistjes en onzuiverheden van? Niet als je kiest voor hele pure chocolade. Hoe puurder de chocolade, hoe meer flavonoïden (een soort anti-oxidanten) erin zitten. Zo voel je je toch een stuk minder schuldig wanneer je een reep chocolade naar binnen werkt.

Tekst: Renée Prenger

Superfoods voor egale huid

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »