Zien: in 7 stappen een fancy paardenstaart

Een paardenstaart saai? Niet als je ons handige stappenplan volgt. Zo heb je namelijk in zeven stappen een fancy look waar je U tegen zegt. Perfect last minute kapsel voor de feestdagen. Klaar om die paardenstaart om te toveren in een stijlvol kapsel? Lees dan snel verder!

We vinden het allemaal fijn om ons haar vast te hebben. Tijdens het werken bijvoorbeeld. Maar je hoeft echt niet altijd te kiezen voor die simpele paardenstaart. Je kunt er namelijk een fancy kapsel van maken – en daar heb je alleen een goed haarelastiek voor nodig. Ja, echt waar.

Fancy paardenstaart: makkelijk én stijlvol

In onderstaande video laat haarstyliste Ingrid Boers zien hoe je in zeven stappen van een eenvoudige paardenstaart een fancy paardenstaart maakt.

Een fancy paardenstaart in 7 stappen

Stap #1: prep het haar met een volume boost spray. In deze video gebruiken we de High Amplify Wonder Boost Leave-in van Matrix. Deze spray geeft je haar de hele dag volume en zorgt dat de paardenstaart extra goed blijft zitten. Pak je föhn erbij en ga tijdens het föhnen met je vingers door je haar zodat je de Wonder Boost gelijkmatig over je haar verdeelt.

Stap #2: breng droogshampoo aan bij de haaraanzet voor extra stevigheid. Heb je fijn haar? Dan zakt je haar sneller uit. Om dat te voorkomen kun je droogshampoo gebruiken voor extra stevigheid. Wij gebruikten de High Amplify Dry Shampoo van Matrix. Deze maakt je haar wat ruwer en zorgt ervoor dat het haarelastiek langer blijft zitten.

Stap #3: pak twee plukken van boven het oor en maak een klein staartje. Dit doe je met een doorzichtig haarelastiekje. Het maakt overigens niet uit als er wat voorste plukjes loskomen.

Stap #4: draai het staartje naar binnen. Dit is niet alleen heel makkelijk, het geeft je paardenstaart ook direct een elegante look.

Shop hier de gebruikte producten uit de video:

High Amplify Wonder Boost Leave-in voor een fancy paardenstaart
High Amplify Wonder Boost Leave-in €14,35
High Amplify Dry Shampoo
High Amplify Dry Shampoo €14,35
High Amplify hairspray
High Amplify Hairspray €14,35

Stap #5: maak met elastiek een paardenstaart met de rest van je haar. Dit doe je net onder het transparante elastiekje dat je net hebt vastgemaakt.

Stap #6: ga al zigzaggend met de rest van het elastiek over je haar heen. Maar het haar aan de onderkant weer vast.

Stap #7: trek plukjes los tussen het elastiek door. Het resultaat? Een golvende paardenstaart. Om het elastiek te verbergen wikkel je er een mooi sjaaltje omheen. Hallo elegante look!

Zie je: voor een fancy paardenstaart hoef je niet per se naar een salon. Voor de finishing touch gebruiken we de High Amplify Hairspray van Matrix. De spray verzwaart je lokken namelijk niet en zorgt tegelijk wel voor een fijne glans. Ook mooi meegenomen: je haar wordt er niet hard of vettig van! Klink niet verkeerd, toch?

Deze tutorial is tot stand gekomen in samenwerking met Matrix. Meer Tutorials zien? Check ons YouTube account voor meer inspirerende video’s. Zo lieten we al eerder zien hoe je in 5 stappen je haar gemakkelijk opsteekt.

Volg Matrix ook op sociale media voor meer fijne haarproducten: 

Facebook: MatrixNederland
Instagram: @Matrix

Fancy paardenstaart tutorial

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »