Een frisse festival look in 6 stappen

Het festival seizoen komt er weer aan. Na meer dan twee jaar in lockdown gezeten te hebben, kunnen we deze zomer weer genieten van muziek, drankjes en lekker eten. Een passende festival look kan hierbij niet ontbreken. In onze nieuwste tutorial laten we je zien hoe je deze creëert in zes stappen. Let the party begin!

De eerste feestjes staan al op de agenda. Tijd genoeg om je festival look te oefenen voor het erop aan komt. Want dit kapsel is natuurlijk ook prachtig voor een borrel bij vrienden thuis, een lunch op het terras of een gezellige middag in het park.

Festival ready in 6 stappen

Stap 1: prep je haar. Tijdens een festival moet je kapsel veel doorstaan. Denk aan onverwachte regenbuien, glazen bier die over je heen vallen en al die fantastische dance moves. Was je haar daarom eerst met een goede shampoo en conditioner. Na het douchen gebruiken wij de Liquid Styler van Milk_Shake. Deze geeft je haar meer volume en textuur zodat je festival look urenlang blijft zitten.

Milk_Shake – Liquid Styler €21,95

Stap 2: föhn je haar droog. Door je haar direct te föhnen, voorkom je dat je haar gaat pluizen.

Stap 3: bepaal de scheiding in je haar. Kies vooral voor een scheiding die past bij jou. Dit kan bij sommigen een middenscheiding zijn, maar ook een zijscheiding.

Stap 4: krul je haar met een grove krultang. Maar voordat we de krultang erbij pakken, beschermen we ons haar met de Thermo Protector van Milk_Shake. Deze spray voorkomt gespleten haarpunten en andere haarbeschadigingen door die hitte van de krultang. Daarna krul je je haar naar buiten toe.

Milk_Shake – Thermo Protector Spray €23,95

Stap 5: kam je haar uit. Dit kan het beste met een grove kam zodat je geen pluizige lokken krijgt.

Stap 6: zet de puntjes op de i. Dit doen we onder andere met de Powder Pop van Milk_Shake. Dit poeder spray je over je haar heen voor een extra volume boost. Door de matte finish oogt je coupe ook hartstikke natuurlijk. We maken de festival look af met de Glistening Spray die een einde maakt aan pluizig haar. Het product maakt je haar allesbehalve vet en maakt het fijn doorkambaar.

Milk_Shake – Powder Pop €25,95

Milk_Shake – Glistening Spray €21,95

Deze tutorial is tot stand gekomen in samenwerking met Milk_Shake. Volg Milk_Shake ook op Facebook en Instagram voor fijne haartips en mooie producten voor in je haar. Meer inspiratie opdoen over haar? We verzamelen alle nieuwste haartrends en hacks op deze Hair-pagina.

Hairstylist: Jochem Diever, Model: Linda, Make-up: Nikki van Wijngaarden, Stylist: Michelle Falck, Film: Supercreative.Amsterdam

Tekst: Renée Prenger

Festival look in 6 stappen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »