Fijn haar? Met deze professionele tips maak je er het beste van

Het hebben van fijn haar kan nogal frustrerend zijn. Je schuifspeldjes glijden om de haverklap uit je haar en die krullen die je er zo zorgvuldig in hebt gedraaid, zakken binnen no time uit. Maar met deze tips van professionals haal je het beste uit je fijne lokken.

Zeker weten of je fijn haar hebt i.p.v. dun haar? Check dan het artikel van gisteren nog even…

Kan je fijne haarbos wel wat extra volume gebruiken en wil je tips waar je écht wat aan hebt? Lees dan vooral verder. We hebben namelijk professionals gevraagd naar de beste tips & tricks voor dames met fijn haar.

Fijn haar is niet hetzelfde als weinig

Maar voordat we beginnen moeten we even een einde maken aan het idee dat fijn haar en weinig haar hetzelfde is. Want dat is dus niet zo. Bij fijn zijn de individuele haren dunner en gladder dan normaal. Dat betekent ook dat je nooit dikker haar zal krijgen, hoe goed je je haar ook verzorgt. Wanneer je weinig haar hebt – bijvoorbeeld omdat je last hebt van haaruitval – kan je haar dikker worden zodra het weer aangroeit.

Maar het hebben van fijn haar betekent niet dat het slap om je gezicht hoeft te hangen. Met deze tips & tricks haal je het beste uit je haar. Oók – of juist – wanneer het heel fijn is.

5x tips voor fijn haar

Tip #1: go blonde. We zeggen het niet vaak, maar je haar blonderen geeft je haar een stuggere structuur waardoor het voor dames met fijn haar uiterst geschikt is. Het haar krijgt meer volume en je kunt zo je haar makkelijker stylen. Maar let wel: van je haar ‘dood’ blonderen wordt niemand blij. Je haar kan dan afbreken. Blondeer je haar dus met mate en bij een professionele kapper.

Tip #2: kies voor highlights. Heb je fijn haar? Met highlights lijkt je haar optisch voller en dikker dan dat het in werkelijkheid is. De subtiele kleurverschillen creëren namelijk diepte. Extra bonus: je haar ziet er ook nog ‘s gezonder uit!

Tip #3: géén coronapony. Misschien ben je nu onwijs teleurgesteld, maar we raden je aan om met fijn haar geen pony (bij jezelf) te knippen. Doordat je haar zo dun is, gaat je pony er al snel piekerig uit zien en daar zit je óók weer niet op te wachten.

Tip #4: zet de schaar erin. Wat je dan wel heel goed staat wanneer je fijn haar hebt, is een korte coupe. En laat dat nu net één van de haartrends van 2022 zijn! Zet de schaar erin, want een bob of een pixiecut staat bij jouw haar prachtig. Zorg er trouwens wel voor dat je niet te veel laagjes in je haar laat knippen, want daar oogt het nog dunner door.

Tip #5: hallo stylingsproducten! Haarproducten zoals een mousse en textuur-spray zijn je nieuwe beste vrienden. Vergeet ook de ‘magische’ krachten van je bus droogshampoo niet, want door deze bij de aanzet te spuiten en even op je kop te hangen, heb je direct meer volume in je haar.

Tekst: Renée Prenger

fijn haar professionele tips

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »