7x de mooiste food hotspots in Europa

Het heeft even geduurd, maar we mogen eindelijk onze koffers achter het schot vandaan toveren en ons opmaken voor een fijne vakantie in Europa. Met een negatieve test of vaccinatiebewijs op zak, kunnen we ons vertoeven aan de mooiste food hotspots die ons continent rijk is. We zetten er hier zeven op een rij die je niet mag missen.

7x onze favoriete food hotspots in de EU

Waar je ook naartoe gaat deze zomer; Europa zit bomvol food hotspots met indrukwekkende menukaarten en adembenemend uitzichten. Of je nu dichtbij huis blijft of het eerste vliegtuig naar een warm oord pakt: er is altijd een restaurant in de buurt om te bezoeken.

#1 Anna van Chiel – Vlissingen, Nederland

We beginnen in het Zeeuwse Vlissingen waar het restaurant Anna van Chiel huis houdt. Wat ons betreft is dit dé hangplek wanneer je op vakantie gaat in eigen land. Je kunt er heerlijk eten & drinken en je bent op een steenworp afstand van het strand. Wat wil een mens nog meer?

Kleine Markt 12, Vlissingen

#2 Can Truy – Ibiza, Spanje

Tijd om je boho outfit aan te trekken, want het restaurant Can Truy is de plek voord de lekkerste calamaris en zomerse cocktails. In een prachtige tuin onder schattige rieten parasols kun je heel chic dineren. De zomerse tuin wordt ook vaak gebruikt voor een bruiloft en wij snappen wel waarom.

Carretera San Juan cruce Santa Eulalia, Ibiza

#3 Mirabelle – Rome, Italië

Heb je ooit gedineerd met dit adembenemende uitzicht? Het Mirabelle in Rome kijkt uit op de Villa di Medici, de Trinità dei Monti, St. Peter’s en de Gianicolo. Verse pasta, de lekkerste wijn, live muziek en dit uitzicht zorgt voor een onvergetelijke avond.

Via di Porta Pinciana 14, Rome

Byblos in Saint Tropez is een van de food hotspots van Europa
Cucina Byblos – Saint-Tropez, Frankrijk

#4 Cucina Byblos – Saint-Tropez, Frankrijk

Reis je af naar het Zuiden? Breng dat een bezoek aan het chique restaurant Byblos dat onderdeel is van het net zo elegante hotel. Onder leiding van de bekende Franse chef Alain Ducasse kun je genieten van de beste cousine. Het is de plek om jezelf te trakteren op een magnifieke avond.

27 Avenue Foch, Saint-Tropez

#5 Oan tafel – Wergea, Nederland

Pak je de auto naar het Noorden deze zomer? Schuif dan aan bij Oan Tafel in het Friese Wergea. Het is een proeflokaal waar je kunt genieten van lokale ingrediënten en gerechten. Door hun zero waste policy, zijn ze hartstikke duurzaam. Tijd om Nederland te ontdekken, dus!

Kerkbuurt 3, Wergea

#6 Cuit by Miquel Calent – Mallorca, Spanje

Het panoramische uitzicht is niet de enige reden waarom je wilt dineren bij Cuit by Miquel Calent. Op de menukaart vind je de lekkerste tapas en traditionele Spaanse gerechten. Sangria drinken met dit uitzicht, dat is toch precies wat je wil deze zomer?

#7 Monsieur – Parijs, Frankrijk

Reis je af naar de stad van de liefde deze zomer? Laat je dan verwennen bij restaurant Monsieur in Parijs. Het is de plek om de klassiekers uit de Franse keuken te ontdekken. Ook op het gebied van wijn kom je hier absoluut niks tekort. Als je ons zoekt, wij zitten hier deze zomer.

Boulevard Richard Lenoir 80, Parijs

Psst… dit zijn de mooiste terrassen van Nederland

Tekst: Renée Prenger

Bron: TheFork

Restaurant Mirabelle in Rome is een van de food hotspots van Europa

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »