Deze fout tijdens het föhnen maak jij ook

Sta jij dagelijks voor de spiegel met een haardroger in de hand? Dan ben je niet de enige! Maar doe je het wel goed of kan het beter? Dit is een grote fout die heel veel mensen maken met hun föhn en jij doet het hoogstwaarschijnlijk ook.

Misschien gebruik je tientallen jaren al een föhn om je haar mee te drogen. Het gaat inmiddels al zo automatisch dat je er niet meer bewust over nadenkt. Je doet het al zo lang op dezelfde manier. Het is haast hetzelfde als autorijden naar je werk of het doen van de was. Een klusje voor op de automatische piloot.

Maar de vraag is, doe je dat wel goed? Of kan het nog beter?

Oeps, maak jij deze fout tijdens het föhnen ook?

Te warm. Te lang. Te dichtbij.

We herhalen: te warm, te lang en te dichtbij.

Doe jij dit ook? Je bent niet de enige. Je beschadigt je haar onbewust zo enorm. Zo kan het voorkomen dat de rest van je lokken prachtig glanzen, maar dat de voorste plukken – die wat dunner zijn – broos worden en afbreken. En dat is natuurlijk niet wat je wil.

Zo maak je deze fout niet meer

Wil je dit niet meer doen? Dat snappen we wel. Laat de borstel waar je mee föhnt dan af en toe links liggen en houd voldoende afstand tot je haar. En wil je je lokken te vriend houden? Laat je haar dan wat vaker aan de lucht drogen. Voor de afwisseling.

Met warme of koude lucht drogen?

Ga je nu föhnen met de warme of koude stand aan? Dat hebben we al voor je beantwoord in een ander artikel. Het antwoord lees je hier.

Tekst: Renée Prenger

fohn op een tafel

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »