French manicure voor thuis [3 tips]

Je nagels hebben drastisch een make-over nodig. Maar die nagelstyliste is toch wel erg prijzig en je agenda zit overigens helemaal vol. Geen zorgen, want met onze tips kun je ook een klassieke French manicure maken thuis.

De French manicure lijkt altijd wel een trend te zijn. Deze zomer zien we onder andere de mini French manicure en de gekleurde French voorbij komen. Meer lezen over de nagel trends van deze zomer? Klik dan hier.

Enfin, dat deze nagel-look dus tijdloos is staat vast. Maar hoe creëer je ‘m dan zelf? The Chair tipt.

Zo maak je zelf een French manicure

Voor de nagel-fans onder ons: een goede nagelverzorging is de basis voor een prachtige lak. Zeker wanneer je kiest voor een semi-transparante manicure. Je nagel moet zich daar immers wel voor lenen. Begin dus eerst met het schoonmaken van je nagels. Haal de oude lak er voorzichtig af en maak de huid eromheen lekker fris. En gebruik het liefst iets anders dan aceton, want dat is niet heel fijn voor je nagels.

Tip 1: vijl je nagels eerst in de juiste vorm

Nog voordat je de lak erbij pakt is het belangrijk dat je nagels in de beste conditie zijn. Vijl ze in de juiste vorm en zorg dat ook al het vuil onder de nagels weg is. Ga ook met de vijl over het nageloppervlak heen. Dit wordt ook wel ‘buffing’ genoemd. Doe dit voorzichtig en met een fijne vijl zodat je de nagel niet beschadigt. Door buffing blijft de nagellak straks beter zitten.

Tip 2: breng de basis aan

Nadat je je handen en nagels uitgebreid hebt verzorgd, kun je de basis lak aanbrengen. Er bestaat zelfs speciale nagellak waardoor je nagels uiteindelijk niet geel worden.

Tip 3: breng de French manicure aan

Nadat de basislaag opgedroogd is, kun je aan de bak met je witte lak. Breng met een dun kwastje een dun cirkeltje aan op je nagelrand. Wil je het makkelijk maken? Volg dan de natuurlijke lijn van je nagels. Voor een subtiele beweging houd je het kwastje tussen je duim en middelvinger terwijl het kapje van het kwastje rust op je wijsvinger.

Nog even een topcoat aanbrengen en klaar is je prachtige French manicure!

Tekst: Renée Prenger

French manicure met pizza

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »