Zo repareer je een gebroken nagel

gebroken nagel repareren

Auch! Elke vrouw weet hoe pijnlijk een gebroken nagel kan zijn. Heb je zo goed je nagels verzorgd, scheurt hij opeens af. Niet het einde van de wereld, maar toch heel vervelend. The Chair vertelt je hoe je de gebroken nagel zo mooi en pijnloos mogelijk repareert.

Het klinkt altijd heel overdreven, maar een gebroken nagel kan écht veel zeer doen. Zeker wanneer je hem dubbelvouwt of ergens achter blijft haken. Mannen kunnen lullen wat ze willen, want wij weten hoe vervelend het is om je nagels af te breken. We tippen dan ook graag hoe je het zo netjes (en zonder al te veel pijn) weer oplost. Lees je mee?

Schrijf een gebroken nagel niet meteen af

Zet jij meteen de schaar erin wanneer je nagel is gebroken? Dat hoeft niet per se. Er zijn namelijk een aantal trucs waarmee je een gebroken nagel op kunt lossen zonder dat je manicure daaronder hoeft te lijden. Wat je nodig hebt? Een theezakje.

Tea ta tovenaar

Ja, je leest het goed. Een theezakje kan je helpen om die gebroken nagel weer zo snel mogelijk te repareren. Het dunne materiaal van het theezakje is namelijk de perfecte fundering tussen de gebroken nagel en de lak die je erover heen doet. Een hack die we voorbij zagen komen op – raad maar – TikTok.

Stappenplan – in het kort

Stap 1: vijl de gebroken nagel. En nu je toch bezig bent: neem direct al je nagels mee. Begin bij de rand en ga in een vloeiende beweging over de nagel heen. Is je nagel erg gescheurd? Haal dan het meest beschadigde deel weg (90%) en vijl de rest (10%) in de originele vorm. Zo lijkt je nagel dezelfde vorm te hebben alleen dan een stukje korter.

Stap 2: dep met een watje met alcohol. En dan bedoelen we natuurlijk niet om op te drinken. Zo maak je de nagel schoon en eventueel ook het wondje wat eronder zit.

Stap 3: knip een stukje uit het theezakje. Kies een nieuw theezakje en check even of er geen restanten van de thee aan zitten. De inhoud kan je in een thee-ei heerlijk opdrinken.

Stap 4: breng transparante lak aan en leg daarop het theezakje wanneer de lak nog nat is. Hier kun je een pincet goed bij gebruiken.

Stap 5: breng je nagellak aan. Dit doe je zodra de basislak gedroogd is. Kies een leuk kleurtje uit: bijvoorbeeld de nagellak-kleuren voor dit seizoen.

Succes!

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: TikTok & Byrdie

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles