Gelnagels verwijderen doe je zo

Heb je gelnagels maar ben je ze beu? Of misschien zijn ze beschadigd en wil je ze opnieuw laten zetten. Dat betekent gelnagels verwijderen. Hoe je dat doet lees je hier.

Is gelnagels verwijderen schadelijk voor je nagels?

Misschien ben je bang dat gelnagels überhaupt schadelijk zijn voor de toestand van je nagels. Hier is het verlossende antwoord: dat is alleen schadelijk wanneer je ze niet goed verwijdert. En nu je dit artikel aan het lezen bent, hoef je je daar niet druk om te maken. Zo chill!

Disclaimer voordat je gaat beginnen: we raden je aan om wanneer het kan je gelnagels te laten verwijderen door een professional. Het liefst dezelfde persoon als die je nagels heeft gezet. Hij/zij weet precies welke gel er gebruikt is, zodat deze er op de juiste manier afgehaald kan worden.

Wil je liever zelf aan de slag? Lees dan snel verder.

Gelnagels verwijderen benodigdheden:

  • watjes
  • aluminiumfolie 
  • aceton
  • vaseline 
  • nagelolie
  • nagelvijl

Stappenplan

Tijd om de gelnagels te verwijderen met dit handige stappenplan.

#1 Vijl voorzichtig (!) de bovenste laag van je nagel zodat de gel ‘breekt’. Doe dit niet op één plek en richt je alleen op de toplaag van de gel.

#2 Week de watjes in aceton. En vouw deze om je nagel.

#3 Wikkel aluminiumfolie om het watje om je nagel. Laat dit ongeveer 15 minuten zitten.

#4 Haal het watje en de folie van je nagels af. Pulk met een pincet voorzichtig de gel eraf. Lukt dat niet? Herhaal het proces (t/m stap 3) nog een keer.

#5 Verzorg je nagels met een nagelolie en vaseline. Na zo’n intensieve procedure kunnen je nagels wel het nodige gebruiken.

Zie je, afscheid nemen van je gelnagels hoeft zeker geen crime te zijn.

Lees meer…

Wil je meer nagellak inspiratie op doen? Check dan vooral de volgende artikelen:

Tekst: Renée Prenger

vrouw laat gelnagels verwijderen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »