Zo kom je af van een gerstekorrel

Ook zo’n wit bolletje op je gezicht en geen idee hoe je er vanaf komt? We duiken vandaag in de wereld van de gerstekorrel.

Ontdek je een wit bolletje op je gezicht? Dan heb je vast de neiging om hem z.s.m. uit te knijpen. Het zit gewoon in je om er aan te zitten. Alleen is dit geen puistje, maar een gerstekorrel. Maar hoe kom je hier zelf vanaf of moet je altijd een afspraak maken bij de schoonheidsspecialist?

Wat is een gerstekorrel?

Een gerstekorrel – ook wel een milia genoemd – is een hard wit bultje op je gezicht. Je vindt ze waarschijnlijk rond je ogen of wangen en zijn lastige rakkers om uit te knijpen.

De oorzaken van een gerstekorrel:

  • Blaren in het gezicht
  • Verbranding of zelfs brandwonden
  • Het gebruik van steroïde crèmes over een lange periode
  • Zonneschade
  • Huidvernieuwing behandeling

Het ontstaat door een ontstopping van een talgklier door keratine. Iedereen kan zo’n lastige rakker krijgen, maar je loopt extra risico wanneer je een droge of beschadigde huid hebt.

Zo voorkom je een gerstekorrel:

Hydrateren! Zorg goed voor je huid. Zeker met spf in de zomer. Zorg daarnaast dat je voldoende drinken bij de hand hebt.

Zo verwijder je een gerstekorrel

Misschien ben je van plan om zelf het bultje weg te halen. Maar dit is niet een verstandig idee. Doe dit NIET met een naaldje. Er kan namelijk zoveel misgaan wanneer je zelf aan de bak gaat met een naaldje. Lees: een ontstoken huid, littekens of een infectie. Wil je er vanaf? Dan moet je dus helaas een afspraak te maken bij de schoonheidsspecialist. Maar je gaat er later wel blij mee zijn, want je bent namelijk echt verzekerd van een gladde huid.

Conclusie:

Een milia ontstaat door zonbeschadiging of een droge huid. Iets wat je kunt voorkomen door te smeren met crèmes, water te drinken en voldoende spf te smeren. Heb je er last van? Dan kun je naar de specialist gaan.

Tekst: Renée Prenger

gerstekorrel huid skincare

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »