Gespleten haarpunten? Zo voorkom je ze

Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal last van gespleten haarpunten, ongeacht onze haartextuur. En hoewel we dolgraag zouden willen geloven dat gespleten haarpunten op magische wijze weer aan elkaar kunnen worden hersteld, is de kans dat dat gebeurt – nou ja – niet aanwezig. Maar maak je geen zorgen, want er zijn dingen die je kunt doen om gespleten haarpunten te voorkomen.

Zo voorkom je gespleten haarpunten

  1. Borstel je haar voorzichtig

Verrassing! Iets zo eenvoudigs als het borsten van je haar kan gespleten haarpunten veroorzaken als je hiermee te agressief bent. Haar is kwetsbaar, dus behandel het voorzichtig. Een tip om te weten of je te ruw bent met je borstel, is door te luisteren naar het geluid dat wordt gemaakt terwijl het door je haar haalt. Hoor je niks? Dan doe je het goed. Als je een schrapend of scheurend geluid hoort, borstel je te hard.

Als stil borstelen klinkt als een onmogelijke prestatie vanwege je klitten, begin dan vanaf de onderkant van je haar en werk omhoog om voorzichtig je haar te ontwarren, in plaats van te proberen de borstel van je wortels tot je haarpunten te bewegen.

2. Gebruik je hittetools op de laagste stand

Ja, die temperatuurregelaars op je stijltang en krultang doen er echt toe als je te maken hebt met gespleten haarpunten. Hoe hoger de hitte, hoe meer schade het zal aanrichten. Het stijlen van je haar duurt op lagere temperatuur misschien iets langer, maar je haar zal je dankbaar zijn. Stijlen zonder hitte kan natuurlijk ook.

Gespleten haarpunten
Beeld: Unsplash

3. Laat je haar regelmatig bijknippen

Laat je haar elke zes tot acht weken bijknippen om je haarpunten zo gezond mogelijk te houden. Hoe langer je wacht met het knippen van je haar, hoe verder je haarpunten omhoog zullen splijten, waardoor je haar uiteindelijk korter wordt dan waarmee je begon.

4. Gebruik haaraccessoires zonder metaal

Of je nu een hoge knot, paardenstaart of half-up-half-down-stijl draagt, de accessoires die je in je haar gebruikt, kunnen bijdragen aan schade – vooral die met metaal. De metalen onderdelen kunnen namelijk blijven haken en je haar breken, waardoor gespleten punten ontstaan en je haar kan breken.

Gespleten haarpunten
Beeld: Unsplash

5. Zit niet aan je (gespleten) haarpunten

Het kan verleidelijk zijn om aan je haarpunten te zitten, maar dit kan grote schade aanrichten aan je lokken en zorgen voor meer gespleten haarpunten.

Tekst: Aimée Kniese

gespleten haarpunten

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »