Heb jij een gestreste huid?

Stress! Je ontkomt er haast niet aan. Helaas heeft het ook invloed op je haar én huid. Zo herken je een gestreste huid én wat je ertegen kunt doen.

Een simpele oplossing voor een gestreste huid is natuurlijk geen stress hebben. Maar helaas is dat zeggen geen magische oplossing voor een overvolle agenda en drukke weekenden. Zo kom je erachter of je huid onder de stress lijdt.

Wat doet stress met je huid?

Door het stress hormoon cortisol kunnen oude huid problemen zoals acne, eczeem of psoriasis weer opbloeien. Je kunt er dan na jaren opeens weer last van krijgen. Leuk is anders. Je kunt zelfs hele nieuwe huidproblemen krijgen zoals netelroos. En nee, dat is geen pretje. Daarnaast is je huid ook grauw, droog en ziet het er bleekjes uit.

Wat te doen tegen een gestreste huid

Hoe je hier van af komt, vraag je? Dat ligt aan de ernst van de gestreste huid. Bij ernstige acne kun je het beste een afspraak maken met een gespecialiseerde dokter. Deze kan je de juiste behandeling geven. Wanneer ‘het wel mee lijkt te vallen’, is het belangrijk om de bron van de problemen aan te pakken. Die stress dus.

Een aantal handige tips:

#1 Mediteer eens. Klinkt als een hippe oplossing voor al je problemen, maar is eigenlijk gewoon even een pauze voor je brein. Download een mediteer app en test het eens. Het is veel makkelijker en minder zweverig dan je denkt.

#2 Plan vrije tijd in je agenda. Klinkt onnodig, maar voor je het weet ren je van hot naar her zonder dat je even bij kunt komen. Me-time, zelfcare hoe je het ook noemen wil. Even helemaal niks moeten is erg belangrijk.

#3 Neem je mentale gezondheid serieus. Liever een afspraak met vriendinnen missen, dan opgebrand de dag afsluiten. Zonder je mentale gezondheid ben je nergens. Ook op het werk niet. Kies eerst voor jezelf en dan pas voor een ander. Dat is ook wonderlijk voor een gestreste huid.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Libelle

vrouw met gestreste huid

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »