Gevoelige hoofdhuid? Dit doe je ertegen

Een gevoelige hoofdhuid ontstaat door een aantal factoren. Denk aan stress, vervuiling, het gebruik van te agressieve styling producten en een tekort aan een aantal vitaminen. Maar wat doe je ertegen?

Irritatie, jeuk, hoofdpijn en ontstekingen: een gevoelige hoofdhuid kan erg veel ongemakken veroorzaken. Je kunt er van de buitenkant niets van merken, maar soms is het ook te zien aan haaruitval en roos. Kortom: geen scenario om over naar huis te schrijven.

Er zijn tal van oorzaken van een gevoelige hoofdhuid. Maar de hamvraag blijft: hoe kom je er weer vanaf?

6x tips voor een gevoelige hoofdhuid

Tip 1: borstel niet te vaak

En dan zeker niet met nat haar.

Tip 2: smeer je hoofdhuid altijd in als je gaat zonnen

De zon is misschien heerlijk, maar kan veel schade aanrichten op je hoofd. Smeer altijd met spf of draag een beschermend hoofddeksel.

Tip 3: vermijd stress

Easier said than done. Maar toch is het geen slecht idee om de kans op stress te verkleinen. Daar is de rest van je lichaam namelijk ook blij mee. Plan minder afspraken in op één dag en ga op een normale tijd weer richting huis. Delegeer taken die je niet leuk vindt en een ander ook kan doen en ga tijdens de pauze eens een ommetje lopen.

Tip 4: verf je haar niet met pakjes van de drogist

Makkelijk en goedkoop, maar ook schadelijk voor je hoofdhuid. De chemicaliën uit deze verf kunnen een gevoelige hoofdhuid veroorzaken én versterken. Even vanaf blijven dus.

Pssttt: dit moet je doen als je last hebt van een haarverfallergie.

Tip 5: gebruik geen haarproducten met sulfaten, siliconen en parabenen

Wanneer je last hebt van een gevoelige hoofdhuid moet je hier erg voorzichtig mee omgaan. Smeer dus niet zomaar een shampoo in je haar, maar investeer in haarproducten waar je hoofdhuid blij mee gaat zijn. En dat zijn producten zonder schadelijke sulfaten, parabenen en siliconen die de hoofdhuid alleen maar meer uitdrogen.

Tip 6: draag je haar niet in strakke kapsels

Laat die vlecht even links liggen en laat je haar liever even vrij. Strakke kapsels beschadigen de haarzakjes waardoor je hoofdhuid nog geïrriteerder raakt. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Tekst: Renée Prenger

vrouw met gevoelige hoofdhuid

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »