6x oorzaken van vet haar

Vet haar is allesbehalve wenselijk. Het voelt smerig aan en staat onverzorgd. Tenzij je de wetlook omarmd, natuurlijk. We geven vaak onze shampoo de schuld, maar wist je dat je hier zelf ook een groot aandeel in hebt? Dit zijn de oorzaken van vet haar.

Deze gewoontes kunnen namelijk ook vet haar veroorzaken. Wedden dat jij je er ook schuldig aan maakt?

6x verrassende oorzaken van vet haar

#1 Je wast het te vaak. Huh, vet haar is toch het teken dat je het juíst moet wassen? We snappen je verwarring, maar je haar te vaak wassen zorgt ervoor dat de olieproductie van je hoofdhuid overuren maakt. Bij iedere wasbeurt spoel je namelijk deze haaroliën het doucheputje in waardoor je haar iedere dag extra veel olie produceert. Met vette lokken tot gevolg. Hoe je dan wél je haar moet wassen lees je hier.>

#2 Je zit te veel aan je haar. Ben je zo’n haarplukker en wil je dat je coupe er kosten wat kost perfect uit ziet? Dan is de kans groot dat je de volgende dag wakker wordt met vet haar. Doordat er allemaal bacteriën aan je handen zitten, komen deze dus ook op je haar terecht wanneer je de hele dag aan je haar friemelt.

#3 Je borstelt je haar te vaak. Je merkt misschien: te is nooit goed. Zeker wat je haar betreft. Ook je haar te vaak kammen kan voor vet haar zorgen. Dit stimuleert namelijk de olieproductie van je hoofdhuid waardoor je lokken vet worden.

#4 Je gebruikt te veel haarproducten. Ga je ruimschoots om met de haarolie en schiet je weleens uit met de mousse? Daar wordt je haar ook vet van. Je hoofdhuid raakt er namelijk verstopt van waardoor je haar sneller vet wordt. Gebruik haarproducten met mate dus.

#5 Je gebruikt de verkeerde producten. Gebruik je wel de juiste producten voor je kapsel? Wanneer je krullen hebt, kunnen te ‘vette’ producten je krullen bijvoorbeeld verzwaren. Vooral dames met fijn haar moeten opletten met welke producten ze gebruiken, want dun haar ziet er al snel vet uit.

#6 Je gebruikt goedkope producten. Duur is echt niet altijd beter, want natuurlijke middeltjes werken in sommige gevallen even goed. Maar kappersproducten zijn niet voor niets wat duurder dan de producten die je vindt bij de lokale drogist. Goedkope producten bevatten namelijk siliconen en sulfaten; deze zorgen er voor dat je haar direct na het wassen er goed uit ziet, maar in een mum van tijd vet wordt. Informeer daarom bij je kapper naar producten zonder siliconen en sulfaten.

Busted! Aan welke van deze zes gewoontes maak jij je schuldig? Laat het ons weten in de reacties.

Tekst: Renée Prenger

vet haar oorzaken

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »