Dit gezichtsmasker past bij jouw huidtype

Sheetmasks, kleimaskers en slaapmaskers: er is tegenwoordig zoveel keuze! Maar hoe weet je nu welk gezichtsmasker het beste bij jouw huidtype past? Dat ontdek je in dit artikel.

Staar jij je ook blind aan alle opties bij de lokale drogisterij? Je wilt immers een verzorgde huid, maar weet stiekem niet welk gezichtsmasker past bij jouw huid. Daarom nemen we vandaag de verschillende soorten maskers onder de loep en vertellen we je welk huidtype daar het beste baat bij heeft. Zit je er klaar voor?

Vette huid

Maskers met houtskool en klei nemen overtollig vet op uit je huid. Deze maskers zijn daarom het meest geschikt voor een vette of gecombineerde huid. Deze ingrediënten maken je poriën weer schoon en maken een einde aan vuil en oliën. Heb je een vette T-zone? Breng dit masker dan alleen op de vette plekken aan.

Droge huid

Sheetmasks zijn er voor heel veel verschillende huidtypes, maar over het algemeen werken ze goed voor een normale en droge huid. Het serum is heel voedend en trekt echt in je huid. Deze extra hydratatie kan een droge huid goed gebruiken. Daarnaast kun je ook slaapmaskers gebruiken bij een droge huid. Deze hebben een voedende werking waardoor je opstaat met een frisse en gehydrateerde huid.

Normale huid

Goed nieuws! Wanneer je een ‘normale’ huid hebt, kun je elk gezichtsmasker gebruiken. Je hebt een normale huid, wanneer je huid niet per se droog of vet aanvoelt en je poriën niet overduidelijk aanwezig zijn.

Gevoelige huid

Is jouw huid snel geïrriteerd? Let bij jouw maskers dan extra goed op de ingrediënten. Kies het liefst voor een gezichtsmasker met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten, die vrij is van parfum. Merk je dat een masker je een branderig gevoel geeft? Haal deze er dan snel af en breng een verzorgende crème aan om je huid te kalmeren.

Gemengde huid

Heb je een vette T-zone, maar droge wangen? Dan heb je een gemengd huidtype. Je kunt je huid verzorgen door verschillende gezichtsmaskers te gebruiken. Een klei masker bij de vette zone en een sheetmask voor de droge zones bijvoorbeeld.

Meer lezen over huidverzorging? We geven je op deze speciale skincare-pagina tips & tricks over je huid.

Tekst: Renée Prenger

gezichtsmasker voor ieder huidtype

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »