6x beauty tips om gezichtsveroudering tegen te gaan

Wil je gezichtsveroudering tegengaan? Dan zijn er een aantal gewoontes die je per direct de deur moet wijzen. We geven je zes handige anti aging beauty tips!

Rimpels, kraaienpootjes, pigmentvlekjes: geen vrouw die we daar blij mee kunnen maken. Gelukkig kun je door deze anti aging tips gezichtsveroudering tegengaan. Pak je notitieblokje er maar bij, want deze tips wil je absoluut opslaan voor later.

Gezichtsveroudering tegengaan: 6x tips

Tip 1: gebruik géén make-up doekjes

Lig je net lekker in bed na een lange dag werken, moet je nog je bed uit om je make-up eraf te halen. Voor het gemak pak je er cleansing wipes bij die je in één beweging over je hoofd heen veegt. Dat je niet al je make-up er even zorgvuldig afhaalt, vind je stiekem niet zo erg. Maar wat als we je vertellen dat dit bijdraagt aan gezichtsveroudering? De chemicaliën in de vervuilende doekjes zorgen voor een disbalans in de ph-graad in de huid waardoor deze uitdroogt en minder elastisch wordt.

Hier lees je verder waarom je geen cleansing wipes wilt gebruiken. Yikes! Gewoon kiezen voor een natuurlijke cleanser, dus!

Tip 2: gebruik minder gezichtspoeder

Alhoewel translucent powder ideaal is om een matte look te creëren, kan overmatig gebruik van poeder er ook voor zorgen dat fijne lijntjes juist zichtbaarder worden. Een doffe huid ziet er daarnaast een stuk ouder uit dan een sprankelende en glowy skin. Kies daarom voor een lichtere foundation zoals een BB-cream en laat de poeder zoveel mogelijk links liggen. Gebruik je toch graag poeder? Breng het dan alleen op de plekken aan waar het nodig is (je vettere T-zone).

Tip 3: smeer al-tijd SPF!

We hameren erop: vergeet nooit – maar dan ook nooit – je in te smeren met zonnebrand. Of je nu de hele dag gaat zonnen of dat de dag super bewolkt is. De uv-stralen zorgen namelijk voor uitdroging en wanneer jij je er niet voor beschermt, beschadig je daarmee je huid. Hoe vaker je smeert, hoe beter jij gezichtsveroudering kunt tegengaan!

Tip 4: smeren, smeren, smeren

Net als zonnebrand, mag je eigenlijk nooit je moisturizer vergeten. Deze voedende crèmes houden je huid elastisch waardoor je minder snel last krijgt van fijne lijntjes en rimpels. Bij een droge huid, lijken de rimpels ook een stuk dieper te zijn. Smeren, dus!

Tip 5: gebruik niet te veel donkere make-up

Te donkere make-up zorgt ervoor dat je ouder lijkt. Kies in plaats van de traditionele smokey eye voor een bruinere tint voor een lichtere en frisse look. Ook een te donkere kleur foundation en lipstick zorgt ervoor dat je huid een stuk minder fris oogt. Glowy skin is het devies.

Tekst: Renée Prenger

Oudere vrouw die peinzend kijkt

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »