Gezwollen ogen? Zo maak je er ’n einde aan

gezwollen-ogen-tips

Een avondje uit, een korte nacht óf gewoon een flinke huilbui: gezwollen ogen is vaak het resultaat. Maar wat doe je er tegen en hoe kan je weer zonder nagekeken te worden de deur uit? We geven je een aantal handige tips.

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: na een ietwat te gezellige avond in de kroeg zijn je ogen ineens in maat verdubbeld. Of nadat je even alle frustraties eruit hebt gehuild (of een zielige hondenfilm hebt gekeken). Misschien heb je helaas last van hooikoorts. Enfin: gezwollen ogen is niet waar je op zit te wachten. Maar hoe maak je er een einde aan? Nou, zo dus.

Tips tegen gezwollen ogen

Allereerst: waar komen die opgezwollen oogleden eigenlijk vandaan? Nou dat zit zo: die huid onder je ogen is flinterdun. Wat maakt het een gevoelige plek, zeker omdat elke huid anders is. En dat betekent: geen one-size-fits-all oplossing. Maar niet getreurd, want we zetten onze beste tips voor een rij. Niet geschoten is altijd mis, laten we maar zeggen.

#1 Zorg goed voor jezelf

En dat betekent concreet:

  • Drink genoeg water (2 liter p. dag)
  • Drink niet te veel alcohol (sorry)
  • Zorg in ieder geval voor 8 uur slaap
  • Eet niet te veel zout (daar gaan je lievelingschips…)

#2 Zorg voor een koud compres

Of je nu kiest voor een ijsblokje onder je ogen (de voordelen daarvan lees je hier) of je jade roller even in de koelkast legt: het werkt om een koud compres toe te passen. En wees lekker creatief, want een stukje komkommer onder je oogleden doet écht wonderen.

#3 Slaap omhoog

Ga na een wilde nacht lekker slapen op meerdere kussens op elkaar. Hierdoor verminder je de kans op vochtophoping. En die lekkere nachtrust is ook mooi meegenomen!

#4 Smeer royaal met SPF

Ook al schijnt de zon nog maar een beetje, smeer toch al-tijd SPF onder je ogen. Hierdoor is de dunne kwetsbare huid onder je ogen beter beschermd en zal deze minder snel zorgen voor gezwollen ogen.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: WhoWhatWear UK

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles