Glitter nagellak verwijderen doe je zo

Glitter nagellak verwijderen is haast een crime. Je bent hard aan het boenen met je watjes gedipt in aceton, maar de glitters blijven zichtbaar. Gelukkig hebben wij vier manieren gevonden die het een stuk makkelijker maken voor je. Lees je mee?

Manier 1: met aluminum

Scheur tien kleine reepjes aluminiumfolie af en leg deze aan de kant. Dip een watje in acetone en plaats deze op een sprankelende nagel. Dit herhaal je voor alle tien de nagels. Vervolgens wikkel je de aluminium om de watjes heen (zorg ervoor dat het watje de hele nagel bedekt).

Pssstt… dit zijn dé 5 nagel trends van 2022

Laat dit vervolgens drie tot vijf minuten zitten en druk er af en toe op om ervoor te zorgen dat de glitters loskomen. Het proces kun je versnellen door je hand tijdens het wachten in de zon te leggen. Haal de kleine vinger warmers eraf en haal met een nieuw watje met nagellakremover de restanten weg. Wat rest is het hydrateren van je vingers met een voedende handcrème.

Manier 2: make-up remover doekjes

Komen die make-up remover doekjes toch nog goed van pas! Doekjes met exfoliation werken het beste; de frictie zorgt er namelijk voor dat de glitters er sneller afgaan. Je dipt de make-up doekjes in aceton en gaat vervolgens over elke nagel heen. Door de frictie en de aceton zijn de glitters al snel als sneeuw voor de zon verdwenen.

Manier 3: met een rubber elastiekje

Nog een huis-tuin-keuken-hack waar we bij The Chair erg blij mee zijn. Wanneer je geen aluminium folie bij de hand hebt, kun je namelijk met een rubberen elastiekje je glitter nagellak verwijderen. Dip een katoenen watje in acetone en plaats deze op de nagel. Bind deze vast met een elastiek en laat het drie tot vijf minuten intrekken. Haal de elastiekjes eraf en ga met een schoon watje en nagellakremover over de nagels heen om afscheid te nemen van alle glitters.

Manier 4: met lijm

Deze truc pas je niet achteraf, maar vooraf toe om je glitter nagellijk straks veel makkelijker te kunnen verwijderen. Meng hiervoor reguliere lijm (geen secondelijm!) met een klein beetje water. Doe dit het liefst in een leeg nagellak potje om het aanbrengen ervan goed te laten verlopen. Breng het aan op je nagels en laat het minstens vijf minuten drogen. Breng hierna je glitter nagellak aan op de manier dat jij het fijnst vindt. Tijd om de nagellak eraf te halen? Breng een beetje aceton aan en haal met een tandenstoker of pincet het laagje lijm eraf. Een kind kan de was doen!

Tekst: Renée Prenger

Zo kun je glitter nagellak verwijderen als een pro

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »