Go Get Inspired: de wet look

De wet hair look maakte dit seizoen zijn comeback op de catwalk. Dankzij de shows van Acne Studios, Versace en Chloé is deze glanzende look weer back in business. Het kapsel is fris, elegant en sexy – perfect voor de aankomende lente- en zomermaanden. Bovendien kan het zowel elegant als edgy zijn – ideaal voor avondevenementen, wilde feestavonden en speciale gelegenheden (na de lockdown uiteraard!).

De wet look werkt niet alleen bij lang haar, maar ook bij korte kapsels. Als je een korte wet look wilt rocken, kun je deze volledig naar achter kammen, terwijl langer haar slechts gedeeltelijk met gel wordt gestyled. Als je een scheiding wilt maken, maak deze dan nauwkeurig – het liefst met een kam.

Ik wil dit ook!

We leggen je stap voor stap uit hoe je de wet look creëert:

  1. Föhn je haar. Tegen verwachting in, begin je voor de wet look met droog haar, niet met nat haar.
  2. Föhn je haar in de vorm waarin je het later wilt stylen, bijvoorbeeld naar achteren of opzij.
  3. Gebruik nu een stijltang om het haar te stijlen.
  4. Verdeel een flinke hoeveelheid gel, mousse of wax tussen je vingers en breng het aan op het haar. Voeg indien nodig meer toe.
  5. Gebruik een kam met fijne tanden voor een gladde afwerking.
  6. Kam het haar, spray wat haarlak, nog een beetje föhnen, et voilá!

Tekst: Aimee Kniese

klassieke wetlook

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »