5x tips voor een goede houding tijdens het thuiswerken

Thuiswerken is de nieuwe norm geworden, maar als je thuis geen goed bureau en fijne stoel hebt, kan het je houding negatief beïnvloeden. Hier zijn 5 tips om je houding tijdens het thuiswerken te verbeteren.

Laptop op ooghoogte

Plaats je laptop zo dat de bovenkant van het scherm zich op ooghoogte bevindt. Als je geen standaard voor je laptop hebt, gebruik dan enkele boeken om je laptop omhoog te brengen. Of sluit een aparte monitor aan als je die hebt.

Apart toetsenbord en muis

Gebruik in plaats van de trackpad en het toetsenbord van je laptop, een apart toetsenbord en muis. Zo hoef je niet ver voorover te buigen om je laptop te gebruiken.

Let op hoe je zit of staat

Zorg voor een goede houding; als je zit, probeer dan ervoor te zorgen dat je onderrug wordt ondersteund, je schouders ontspannen zijn en dat er geen ongewenste druk op de achterkant van je knieën is. Als je staat, houd dan je benen, romp, nek en hoofd ongeveer in één lijn en verticaal.

Wissel regelmatig van houding

Zit o​f sta niet te lang op dezelfde manier ​- verander om de paar minuten van houding en neem regelmatig kleine pauzes weg van je laptop.

Zorg dat je voeten op de grond staan

Plaats je voeten op een paar boeken of dozen onder je bureau, zodat je dijen bijna evenwijdig aan de vloer zijn en je heupen iets hoger dan je knieën. Dit vermindert de belasting van je wervelkolom.

Tekst: Aimée Kniese

thuiswerken

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »