Dit is het verschil tussen een duur en een goedkoop parfum

Sommige parfums kosten honderden euro’s, anderen maar een aantal tientjes. Wat is het verschil tussen een duur en een goedkoop parfum? We zochten het voor je uit.

Je zou denken dat je een prijzig parfum langer ruikt dan een goedkoop parfum, maar dat is niet per se de reden dat een parfum in prijs omhoog schiet. De magie zit ‘m namelijk in de ingrediënten. Sommige ingrediënten van een parfum zijn namelijk reteduur. Soms wel drie keer zo duur als goud! Dan begrijp je wel dat de prijs voor een flacon ook omhoog schiet.

Ruik je het verschil tussen een duur en een goedkoop parfum?

Als je een goede neus hebt wel ja. Want in een goedkoop parfum worden onnatuurlijke (synthetische) ingrediënten gebruikt die uiteraard een stuk betaalbaarder zijn dan een natuurlijke variant. Dat is niet erg, maar daardoor kan een parfum soms prikkelend of heftig overkomen. Bij een duurder parfum voelt een geur heel zacht aan. Ook wanneer deze gebruik maakt van zwaardere geuren.

Een duur parfum is per definitie niet beter dan een goedkoop parfum, maar ruikt over het algemeen wel prettiger. Door de goede kwaliteit hoef je ook niet zo veel op te spuiten en kun je er langer mee doen.

Tip: kies voor eau de parfum

Eau de toilette is vaak goedkoper dan eau de parfum, maar toch raden we je aan om voor het laatste te kiezen. Deze formule is namelijk geconcentreerder waardoor de parfum langer te ruiken is. Anders moet je erg veel opspuiten en dat is dan weer zonde. Goed om te weten dus als je je nieuwe parfum gaat uitkiezen. Nog inspiratie nodig? Probeer deze heerlijke lente parfums eens. Vol bloemige en frisse geuren waar je de zomer en lente wel mee doorkomt.

Nu is het natuurlijk aan jou om te kiezen: ga je voor een duur of toch een goedkoop parfum?

Tekst: Renée Prenger

vrouw met goedkoop parfum in haar hand

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »