Je haar bleken met citroen: hoe schadelijk is het?

Citroensap, water, spuitbus: het recept voor een geblondeerde coupe. Door de zuren in de vrucht wordt je haar opgelicht. Maar hoe slecht is je haar bleken met citroen eigenlijk? Dat ontdek je in dit artikel.

Je haar op een natuurlijke manier oplichten

Je mengt wat citroensap met water in een plantenspuit en laat het natuurlijke bleek-proces maar beginnen. Wat rest is achterover leunen en de zon zijn werk laten doen. We hebben het vast allemaal al eens geprobeerd. Met een gebruinde huid en lichte lokken als gevolg. Maar hoe schadelijk is dit eigenlijk voor je haar?

Puur natuur is niet altijd beter

Heb je geen zin om uren op de kappersstoel te zitten en veel geld uit te geven voor een lichtere haarkleur? Dan is het mengen van citroensap en water een budgetvriendelijke oplossing voor wanneer je de zomer in wilt met een blonde haarbos. Maar wist je dat ook dit op het oog onschuldige citroenwater, veel schade aan kan brengen aan je lokken?

We moedigen je vaak aan om te kiezen voor natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan watermeloen in je skincare routine. Maar citroen is stiekem ook niet zo goed voor je haar. Alhoewel jouw huis-tuin-en-keuken-middeltje geen chemicaliën bevat, kan het zuur toch een nadelig gevolg hebben voor je haar.

Haar bleken met citroen? Wel op deze manier

Je haar wordt namelijk broos, dof en breekbaar. Hierdoor heb je meer kans op haaruitval en groeien je lokken ook minder hard. Wat je wél kunt doen is een beetje citroensap mengen met je conditioner. Of meng het met kokosolie en gebruik het als een hydrateren haarmasker. Zo heb je toch het oplichtende effect zonder dat het ten koste gaat van de vitaliteit van je haarbos.

Geen citroensap in huis? Kies dan voor appelazijn. Meng 1 deel appelazijn met 6 delen water en laat de zon zijn werk doen. Even uitspoelen na 30 minuten (niet vergeten!) en hallo blonde lokken!

Of gebruik deze speciale zonbeschermende shampoo van Serie Expert (€16,95) / Shop hier

Noot van de redactie: de effecten van deze tips & tricks zijn minder goed merkbaar bij dames met een donkere haarkleur.

Tekst: Renée Prenger

haar bleken met citroen: een grote groep citroenen bij elkaar

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »