Haar föhnen: kies je voor warm of koud?

Je haar föhnen: het klinkt zo makkelijk. Even de stekker in het stopcontact, even heen en weer met de föhn en voor je het weet is je haar droog en prachtig in model gebracht. Not!

Je haar föhnen vergt – we spreken uit ervaring – net wat meer moeite. Voor je het weet heb je een pluizige coupe waar de druppels er nog van af druipen. En dan de hamvraag die al even door je hoofd spookt: moet je kiezen voor de warme of voor de koude stand?

Het antwoord? Beiden!

You’re hot and cold

Zoals Katy Perry het zo mooi verwoorde: you’re hot and you’re cold. Dat betekent: allebei de standen gebruiken. Ze zitten er immers niet voor niets. En het fijne is, wanneer je een föhn op de juiste manier gebruikt, zorg je ook voor het minste haarbeschadiging. Daar gaan je lokken ook blij mee zijn, geloof ons maar.

Je haar föhnen: zo doe je ’t goed

Stap #1: gebruik hittebescherming

Ga je aan de slag met hittetools zoals een stijltang, krultang of in dit geval een föhn? Gebruik dan al-tijd een beschermende olie voordat je begint. Waarom? Omdat we allemaal hebben gezien wat er gebeurt wanneer je het niet doet. Geen idee waar we het over hebben? Check dit artikel maar eens!

Stap #2: begin warm

Hoe sneller je haar droog is, hoe minder je haar gaat pluizen. Het enige probleem is van je haar föhnen, is dat de warme stand juist de haarschubben opent. En dan gaat je haar pluizen. Ons advies? Ga vluchtig met de warme föhn over je haar heen en sla de handige opzetstukjes liever over. Hierdoor wordt de warmte verdeeld over het hele haar en loop je minder kans op beschadiging.

Stap #3: eindig koud

Tijd om de koude stand aan te zetten waarmee jij je haar grondig droog kunt föhnen. Wanneer je van boven naar beneden werkt, sluiten de haarschubben zich vanzelf en gaat je haar beter in model zitten.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Libelle

vrouw haar föhnen

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »