Zo maak jij je haar klaar voor de winter

Winter is coming! Dûh, dat zie je zelf ook wel. Maar wist je dat je jouw haarroutine kan aanpassen op ’t nieuwe seizoen. Geloof ons maar, want je lokken gaan je dankbaar zijn wanneer jij je haar klaar gaat maken voor de winter.

Sneeuwbuien, vrieskou, verwarmingen op standje verbranding: de winter brengt nogal wat uitdagingen met zich mee. Terwijl jij je lekker opwarmt, droogt je haar (en je huid ook) uit en zal het sneller uitvallen. Wat moet je weten over een winterse haarroutine? The Chair geeft je advies.

Je haar klaar maken voor de winter: 4 handige tips

Je haar moet net zo wennen aan het nieuwe seizoen als jij. Gelukkig kun je met deze 4 tips je haarroutine helemaal winterklaar maken. Laat die sneeuw maar vallen!

#1 Kies voor een nieuwe shampoo

Heb je last van een droge hoofdhuid of roos? Ruil je huidige shampoo dan om voor een variant met het ingrediënt: ketoconazol. Het is een geneesmiddel dat schimmel tegengaat. Er is namelijk een kans dat de roos door een schimmel wordt veroorzaakt. Dág juichende hoofdhuid!

#2 Let een beetje op met het eten van suiker

Oké, we weten dat je in deze feestmaanden wat meer snoept dan normaal. Maar je haren (en de rest van je lichaam) is hier toch net iets minder blij mee. Ook het gebruik van alcohol is slecht voor je haar. Het kan zelfs zorgen voor meer haaruitval en het verdunnen van je lokken. Merk je dat je haar meer uitvalt? Minder dan je alcoholinname.

#3 Slik extra vitamine D

De zon is wek *snik * dus ons immuunsysteem kan wel wat extra vitamine D gebruiken. Dit kan aan de hand van supplementen. Het eten van eieren, olierijke vis kan ook helpen om je haar in topconditie te krijgen deze winter.

#4 Draag niet altijd een muts

Lekker knus, hè die muts? Toch is het slim om je muts af en toe thuis te laten. Door de muts produceert je hoofdhuid meer olie dan nodig is, wat resulteer in een geïrriteerde hoofdhuid. Maar geen zorgen, door een keer je muts in te ruilen voor oorwarmers voorkom je dit al.

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Glamour Magazine

haar klaar voor de winter maken doe je zo

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »