Haar knippen na vakantie of toch ervoor?

Staat er nog een heerlijke zon-vakantie op de planning? Dan ben je vast al druk met de voorbereidingen. Een bikini in de koffer, je favoriete zonnebrand en je mooiste zomeroutfits. Maar wanneer je in de spiegel kijkt slaat de twijfel toe. Moet je niet eerst naar de kapper of toch je haar knippen na vakantie?

Je bekijkt je haar eens goed. Een bos stro is er niks bij, de punten zijn duidelijk gespleten en de kleur is door de zon al helemaal niet meer zoals het ooit geweest was. Op al die vakantie kiekjes wil je er natuurlijk op je best uit zien en een bezoekje aan de kapper kan daar goed bij helpen.

Voor je vakantie naar de kapper: doen of niet?

Zodra je de schade hebt aanschouwd, kun je het niet meer ontzien. Je zou het liefst bij de dichtstbijzijnde kapper naar binnen redden. Maar toch besluit je eerst te googelen of het wel zo verstandig is. Dit artikel is hier om je te vertellen dat je beter kunt wachten met een kappersbezoek voor ná de vakantie.

Waarom? Nou in de vakantie krijgen je lokken het ook zwaar te verduren. De grote hoeveelheid zout zeewater, de stralende zon die constant op je koppie schijnt, de vele douches. En in de vakantie neem je niet altijd even uitgebreid de tijd om je lokken te verzorgen zoals je thuis doet. Misschien neem je niet al je producten mee op vakantie en maak je gebruik van de shampoos van het hotel.

Heerlijk de zon, maar niet voor je haar

Door de zonnestralen wordt het haar niet alleen blonder, het wordt ook brozer, breekbaarder en droger. Door de warmte droogt je haar immers uit en dat kan je terug zien in pluizig haar. Een manier om je te wapenen tegen de zon is om je favoriete leave-in conditioner ook in te pakken voor de vakantie. Deze kan je de hele dag in je haar smeren zodat je haar gehydrateerd blijft.

Neem ook een verzorgend masker mee Deze laat je voordat je gaat slapen lekker inwerken en wanneer je doucht in de ochtend blijven je lokken lekker zacht.

Conclusie

Dus: je haar knippen ná vakantie! Stel dat bezoek aan de kapper liever uit totdat je weer terug bent. En kan je het toch niet aanzien en zet je voor de vakantie de schaar erin? Dan moet je óók (of misschien wel juist) je haar extra verzorgen op vakantie. Zodat je niet na je vakantie direct nog een afspraak kan maken. Een goede tip voor na de vakantie: gebruik eens olijfolie in je haar.

vrouw die haar gaat knippen na vakantie

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »