Dit is waarom je haar sneller vet wordt in de zomer

Wordt je haar sneller vet in zomer? Dat kan dus hierdoor komen! Vandaag leggen we je uit wat de reden erachter is én wat je ertegen kunt doen. Wel zo handig, vind je niet?

Ons haar heeft het zwaar te verduren in de zomer. Het zeewater, de Uv-stralen, de vele wasbeurten. Maar toch lijken je lokken sneller vet te worden dan normaal. Maak je geen zorgen, want daar is een hele logische verklaring voor.

Haar sneller vet in de zomer? Dit is waarom

Grote kans dat je het al gemerkt hebt: je haar wordt een stuk sneller vet in de zomer. Iets wat meerdere oorzaken heeft:

Oorzaak #1: je wast je haar onder een koude straal. Koud douchen is een verademing wanneer het bloedheet is, maar je haar wassen met koud water kan zorgen voor vet haar. Shampoo en conditioner worden namelijk pas echt goed weggespoeld met (lauw)warm water. Wanneer je onder een koude douche springt, blijven de producten nog in je haar zitten waardoor deze vet worden.

Oorzaak #2: je hoofdhuid zweet. Klinkt iets minder fris, maar toch kun je er niks aan doen. Het is nu eenmaal warm en dat betekent dat ook je hoofdhuid gaat zweten.

Oorzaak #3: de haaraccessoires verspreiden olie en zweet. Mooi zo’n zonnehoed, hè? Toch is een haaraccessoire als deze mede verantwoordelijk voor vette lokken in de zomer. Zonnebrillen, hoeden en sjaals verspreiden vette olie en zweet over je hoofdhuid waardoor je haar sneller vet wordt in de zomer.

Oorzaak #4: zonnebrand. Wat goed dat jij je hoofdhuid beschermt tegen de zon! De vette zonnebrand zorgt alleen ook voor vette lokken. (Pssst… is je hoofdhuid al verbrand? Dan zijn deze tips perfect voor jou)

Onze favoriete haarproducten voor de zomer

Serie Expert – Nutrifier Shampoo voor droog en beschadigd haar €16,95

Serie Expert – Nutrifier Haarmasker voor droog & beschadigd haar €26,95

Serie Expert – Nutrifier Conditioner voor droog & beschadigd haar €21,95

3x tips voor vet haar in de zomer

  1. Was je haar niet te vaak. Hoe vaker je je haar wast, hoe sneller je haar vet wordt. Stel je wasbeurt zo lang mogelijk uit. Is je haar echt té vet? Draag je haar dan in een wilde knot. Een kapsel dat ook perfect is voor naar het strand.
  2. Kies voor een shampoo en conditioner zonder sulfaten en siliconen. Deze ingrediënten geven je haar wel een mooie glans, maar voedt je haar niet echt. Hierdoor wordt het haar sneller vet. Kies het liefst voor kappersproducten. Deze zijn misschien wel wat duurder, maar verzorgen je haar beter.
  3. Raak je haar niet te veel aan. Je haar wordt ook vet wanneer je het met je zonnebrandhanden constant aanraakt. Kies voor een hoge knot of draai je haar vast met een haarklem. Zo zit je er ook niet te veel aan.

Tekst: Renée Prenger

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »