Je haar stijlen zonder hitte doe je zo

Alhoewel we natuurlijke krullen steeds meer omarmen, begrijpen we dat je ook wel eens zin hebt in een steile coupe. Nu is een stijltang alles behalve goed voor je haar. Maar lees vooral verder, want met dit stappenplan kun je ook je haar stijlen zonder hitte.

We weten inmiddels dat de extreme hitte van stylingtools niet goed is voor je haar. Toch blijven we eigenwijs de stijltang in het stopcontact pluggen. Maar wat als we je vertellen dat je ook je haar kunt stijlen zonder dat je gebruik hoeft te maken van een stijltang? Kun je eindelijk afscheid nemen van jouw beschadigende vriend.

Belangrijk om te weten: onderstaand stappenplan werkt het beste bij dames met een slag of lichte krul. Ben je gezegend met volle krullen? Dan wordt het stijlen zonder hitte een stuk moeilijker. Al kan proberen nooit kwaad, natuurlijk.

Je haar stijlen zonder hitte met deze tips

#1 Gebruik de juiste shampoo en conditioner. Het stijlen van je haar begint volgens de experts al onder de douche. Kies daarom voor haarproducten die je haar extra steil maken.

#2 Droog je haar zorgvuldig. Dep je haar zorgvuldig droog na het douchen. Gebruik bijvoorbeeld een haarhanddoek (hier lees je meer over de voordelen van een haarhanddoek). Kneed je haar niet. Dit zorgt voor pluis en dat probeer je nu net te voorkomen. Voed het haar zodra het handdoekdroog is met een serum.

#3 Borstelen, borstelen, borstelen. Zo trek je de slag uit je haar en maak je je haar steil. Gebruik wel een goede borstel zoals een Tangle Teezer om te voorkomen dat je kwetsbare natte lokken afbreken. Gebruik eventueel je handen om de slag nog verder uit je haar te drukken.

#4 Rollen maar. Waar je normaal haarrollers gebruikt om je haar op een natuurlijke wijze te krullen, gebruiken we nu haarrollers om je haar steiler te maken. Hierbij geldt: hoe groter de rollers, hoe beter. Wikkel je handdoekdroge haar plat om de rollers heen. Breng vervolgens een fixerende spray aan op je lokken die nog steeds in de rollers zitten. Is je haar volledig opgedroogd? Haal de rollers er dan uit en ga er met een kam nog een keer goed doorheen. Et voilá, een steile coupe zonder hitte.

Geen rollers bij de hand? Föhn je haar steil met koude lucht

Euh, wat? Föhnen met koude lucht, kan dat dan? En of dat mogelijk is! Veel föhns zijn voorzien van een koude stand, waarmee je jouw haar op een veilige manier kunt drogen. Deze stand van jouw föhn kun je ook gebruiken om je haar te stijlen. Dit doe je door met een platte borstel over je haar heen te gaan terwijl je met de föhn erop richt. Dit duurt wel iets langer dan normaal omdat er geen hitte aan te pas komt. Wil je pluishaar voorkomen? Zet je föhn dan op de laagste stand en breng een verzorgend serum aan op het einde.

Wil je minder gebruik maken van stylingtools? In dit artikel geven experts tips hoe je kapsels creëert zonder gebruik te maken van een föhn.

Tekst: Renée Prenger

Haar stijlen zonder hitte

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »