Haarbotox is hot, dit is wat het precies doet

Als je bekend bent met Botox, een behandeling waarbij botulinumtoxine in de spieren wordt geïnjecteerd om ze te ontspannen voor een rimpelvrije huid, dan kan de term ‘haarbotox’ nogal raar klinken. Haarbotox heeft echter niets te maken met rimpels of spieren. Het is namelijk een diep conditionerende haarbehandeling.

Ondanks dat het ‘Botox’ in de naam heeft, is er geen Botox (botulinumtoxine) bij betrokken. Haarbotox is een diepe conditioneringsbehandeling die de beschadigde haarvezels herstelt. Dit kan het gevolg zijn van stress en hitte op onze lokken.

Haarbotox is een niet-chemische, diep conditionerende behandeling die ervoor zorgt dat je haar gladder en meer gehydrateerd aanvoelt. Er is geen vaste lijst van ingrediënten die in een behandeling moeten worden opgenomen om het ‘haarbotox’ te noemen. Ook veranderen de componenten vaak afhankelijk van het merk van het product. Daarom is het moeilijk om precies te zeggen hoe het haar kan profiteren van zo’n behandeling.

Voordelen van haarbotox

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar ingrediënten die vaak voorkomen bij een haarbotoxbehandeling. Hieronder vallen kaviaarolie, antioxidanten, B5, vitamine E en collageen. Hier lees je hoe deze ingrediënten het haar mogelijk ten goede kunnen komen:

  • Het bestrijdt vrije radicalen: Kaviaarolie bevat vitamines die belangrijk zijn voor het bestrijden van schade door vrije radicalen. Er zijn vrije radicalen in de omgeving en het lichaam produceert een ​​natuurlijke antioxidant die de vrije radicalen bestrijdt. Maar naarmate het lichaam ouder wordt, wordt het afweermechanisme minder.De vrije radicalen beginnen het haar aan te vallen, wat oxidatieve stress veroorzaakt bij ouder wordend haar (wat betekent dat het haar afbreekt of veroudert). Haarbotox bevat antioxidanten, B5, vitamine E, die allemaal de vrije radicalen bestrijden.
  • Het herstelt beschadigd haar: Collageen, een van de ingrediënten in haarbotox, is proteïne. Proteïne is cruciaal voor droog, gebroken, broos of beschadigd haar door chemische processen en hittestyling.
  • Het hydrateert het haar: Haar heeft vocht en hydratatie nodig om gezond en breukvrij te blijven. Diep-conditionerende behandelingen, zoals haarbotox, zijn essentieel voor het hydrateren van de lokken en het verbeteren van de elasticiteit.
  • Het herstelt zachtheid en glans: Als je haar er dof uitziet, ruw aanvoelt en voedende oliën nodig heeft, kan de behandeling helpen de zachtheid te herstellen en glans toe te voegen.
  • Het maakt het haar gladder: Haarbotox kan zelfs de meest beschadigde haardos transformeren in gladde, vollere lokken met over het algemeen minder kroezen. Dit heeft te maken met oliën die de haarschubben helpen sluiten.

Tekst: Aimée Kniese

haarbotox

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »