Go Get Inspired: de old-school haarklem

De haarklem uit de jaren ’90 is een regelrechte hit op Instagram en Pinterest. Na het debuut op de catwalk, zijn we nu massaal verknocht aan de haarklem. Met een klassieke en elegante coupe tot gevolg.

Het ideale thuiswerk-kapsel bestaat niet? De old-school haarklem bewijst toch echt het tegendeel. Dit haaraccessoire is onwijs populair in modeland en dat snappen we maar al te goed. De klem is immers heel makkelijk te dragen en zorgt voor een klassieke look waar menig Parisienne jaloers op is.

De haarklem uit de jaren ‘90

Haal je innerlijke Rachel uit Friends naar boven met de haarklem uit de jaren ’90. De haarklemmen verschenen in 2018 voor het eerst weer op de catwalk en zijn nu in trek bij modeliefhebbers én grote sterren als Hailey Bieber en Bella Hadid. Naast de traditionele zwarte en tortoise haarklemmen, vind je ze deze lente ook in pastelkleuren en met vrolijke prints.

Ook fijn: of je nu krullend haar hebt of gezegend bent met een steile coupe, de haarklem staat prachtig bij iedereen. Naast dat de haarklem super praktisch is – je haarelastiekjes raak je toch altijd kwijt – is hij ook heel betaalbaar. Loop je lokale drogisterij binnen en je vindt een scala aan haarklemmen voor minder dan €5!

Zo draag je de haarklem uit de jaren ‘90

Dat we fan van deze haarklem zijn, is inmiddels wel duidelijk. Maar hoe style je deze haarclip dan anno 2021? Dat laten we je zien aan de hand van inspiratiebeelden via Pinterest. Kijken op eigen risico, want de kans is vrij groot dat je direct een haarklem aan wilt schaffen. Ready? Let’s go!

Zo doe je de klem in:

#1 Pak het uiteinde van je haar en twist dit rond zodat je een soort staart krijgt

#2 Pak de punt van de getwiste staart vast en zet je vinger in het midden van de staart

#3 Houd het haar vast in het midden en laat het onderste deel weer zakken

#4 Open de klem en schuif deze van links naar rechts over het midden van de dubbelgeslagen staart die je op je haar hebt gemaakt

#5 En klaar is je makkelijke up do

Heb je nog meer inspiratie nodig? Het kapsel Rogue hair zien we deze lente óók veel voorbijkomen.

Tekst: Renée Prenger

Haarklem

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »