Haarmousse test: drogisterij versus professioneel

Welke mousse is beter: die van de drogist of van de professionele kapper? Je ziet het in onze haarmousse test.

Iedere ochtend halen wij onze favoriete haarmousse tevoorschijn om ons haar te voorzien van maximaal volume. Door de mousse gelijkmatig door je haar te verdelen en het daarna in model te brengen met een ronde borstel en föhn heb je snel en gemakkelijk een volumineus kapsel.

Test, test, dubbeltest

Verschillende merken hebben een breed assortiment aan haarmousse. Maar welke mousse is nou het beste voor jouw haartype? En wat is nou het verschil tussen de goedkope en duurdere varianten? Het aanbod is eindeloos, en wij begrijpen maar al te goed dat het soms moeilijk is om te weten welke mousse het beste werkt voor jouw haar. Heb jij ooit het verschil getest tussen drogisterij en professionele mousse? Wij wel, in deze haarmousse test!

Drogisterij VS professionele haarmousse

Bij de drogisterij kochten wij een willekeurige mousse. Daarnaast gebruikten wij de professionele EVO Whip It Good Styling Mousse. In een doorzichtig glas brachten wij deze mousse van twee verschillende merken aan en lieten de camera vijftien minuten lang draaien. In deze video laten we je het resultaat versneld aan je zien in één minuut. Ben jij ook zo benieuwd wat er gebeurt? 

Goedkoop is duurkoop. Op dit vlak écht. Geloof je ons niet? Wij zullen het bewijzen in onderstaande video. 

De haarmousse test:

Het resultaat van de haarmousse test

Je ziet in het linker glas de mousse van de drogisterij en in het rechterglas de professionele mousse. Na vijftien minuten blijft er nog een klein laagje schuim over van de drogisterij mousse. Eigenlijk net water. Je kunt je dan ook voorstellen hoe deze haarmousse na een vijftien minuten eigenlijk helemaal uit je haar verdwijnt. Zonde! De professionele mousse lijkt juist alleen maar te groeien en blijft goed intact. Deze mousse heb je toch veel liever in jouw haar? Deze mousse is kwalitatief een stuk beter.

Mocht je twijfelen of je de volgende keer iets meer gaat uitgeven voor een professionele haarmousse: laat deze video het antwoord zijn. Je geeft veel liever je geld uit aan een goede haarmousse dan aan een laagje water, toch?

En mocht je het nu nog steeds niet geloven: probeer dit experiment thuis! En wij beloven je, het resultaat zal exact hetzelfde zijn! 

Check hier onze droogshampoo test.

Tekst: Aimee Kniese

Haarmousse test

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »