Zo ga je om met haaruitval na je zwangerschap

Naarmate je uitgerekende datum nadert, kijk je er waarschijnlijk naar uit om eindelijk je baby te ontmoeten. Maar er is één ding waar je misschien niet naar uitkijkt om te verliezen: je dikke, glanzende lokken. Veel vrouwen merken dat zwangerschap hun haar dikker maakt. Maar zodra de baby geboren is, hebben veel vrouwen te maken met haaruitval. Zo kun je omgaan met haaruitval na je zwangerschap.

Het is normaal dat je haar na de zwangerschap dunner wordt. Als je je er geen zorgen over maakt, hoef je niets te doen om het te behandelen. En helaas is er niets waarvan is aangetoond dat het postpartum haarverlies voorkomt of vertraagt. Maar als je haaruitval je dwars zit, zijn er behandelingen die je kunt proberen om je haar er voller en gezonder uit te laten zien.

1. Sla de styling over

Door hitte te gebruiken op je haar (in de vorm van een föhn, stijltang of krultang) kan het er dunner uitzien. Probeer de hittestyling uit te stellen en laat je haar aan de lucht drogen totdat het dunner wordt.

Te hard borstelen kan er ook voor zorgen dat je haar sneller uitvalt, dus wees voorzichtig bij het borstelen en borstel niet meer dan één keer per dag.

2. Probeer gezond te eten

Het opnemen van een verscheidenheid aan fruit, groenten en gezonde eiwitten in je dieet is de beste manier om ervoor te zorgen dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft.

Voedingsmiddelen die door sommigen worden gesuggereerd om de gezondheid van het haar te verbeteren, zijn onder meer donkere bladgroenten (voor het ijzer en vitamine C), zoete aardappelen en wortelen (voor de bètacaroteen), eieren (voor de vitamine D) en vis (voor omega-3 vetzuren en magnesium).

3. Neem extra vitaminen

Vitaminen mogen geen vervanging zijn voor een gevarieerd dieet, maar ze kunnen als aanvulling helpen als je dieet niet goed uitgebalanceerd is. Hoewel er geen specifieke vitamines zijn die haaruitval beïnvloeden, zijn ze belangrijk voor de algehele gezondheid. Het wordt vaak aanbevolen om door te gaan met je prenatale vitamines nadat je baby is geboren, vooral als je borstvoeding geeft.

4. Gebruik volumeshampoo

Hoewel er geen bewijs voor is, verzwaren conditionerende shampoos je haar soms en maken het dunner en slapper. Volumeshampoos kunnen je haar body geven en je helpen een glanzende look te behouden.

Haaruitval
Matrix Total Results High Amplify Shampoo, €10,80 / Klik hier om te shoppen

Tekst: Aimée Kniese

haaruitval zwangerschap

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »