Hair training is hot op TikTok, maar wat is het?

Wie zit er nu niet op TikTok uren van ons leven te verbrassen. Wij van de recatie maken ons in ieder geval schuldig aan bizarre schermtijd-resultaten. Maar de TikTok haartrends die we telkens voorbij zien komen maken het wel waard. Hair training is nu onderwerp van gesprek, maar wat is het?

Hair training: een work-out voor je haar. Maar hoe train je die lokken en waarvoor? We zochten het voor je uit.

Wie op TikTok heeft gezeten afgelopen weken kan er niet omheen: hair training. En het heeft alles te maken met hoe vaak jij je haar wast.

Hair training in een notendop

60% van alle mensen wassen hun haar dagelijks. Het is een automatisch proces dat ze elke ochtend herhalen. En je begrijpt: dat kan bijna niet goed zijn voor je lokken. En spoiler alert: dat is het ook zeker niet. Volgens TikTok is er licht aan het einde van de tunnel, want met de juiste ‘hair training’ train je je manen om langer fris te blijven. Dit zodat je die wasbeurt kunt uitstellen zonder dat je met een vette kop de deur uit moet.

Hoe het werkt

Van één dag niet wassen naar 30 dagen niet wassen. Maar hoe krijg je dit voor elkaar zonder dat je er onverzorgd bij gaat lopen? Het belooft een intensief traject, want het kan wel een jaar gaan duren voordat je hoofdhuid aan deze uitstelperiode gewend is.

Het is dan ook belangrijk dat je je haar nog wel blijft wassen. Want ondanks dat je de productie van olie misschien stimuleert door met shampoo en conditioner aan de gang gaat (met vette lokken tot gevolg), is het wel belangrijk om stank en andere opbouw van ‘natuurlijke’ viezigheden tegen te gaan. Want ook als je alleen maar ‘goede’ haarproducten koopt zonder chemische siliconen, sulfaten en parabenen bouwt het vuil zich op bij je hoofdhuid.

En zonder die regelmatige wasbeurt gaat dat vieze geurtjes opleveren.

Conclusie

Met hair training verleng je elke maand de wasbeurt met één dag. Zodat je uiteindelijk langer schoon haat hebt. Maar zonder een wasbeurt kun je niet. Dus investeer vooral in goede haarproducten van de kapper!

Tekst: Renée Prenger

Inspiratie: Glamour UK

hair training vrouw met lang haar

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »