Half bun : de mooiste inspiratie op een rij

De half bun: een kapsel dat je zelf vast wel eens hebt uitgeprobeerd. Het is makkelijk en staat hartstikke leuk. Zeker wanneer je vet haar hebt en geen tijd hebt om onder de douche te springen. We zetten de mooiste inspiratiebeelden voor je op een rij.

Half bun inspiratie

#1 De klassieker

Dit is de meest eenvoudige van het stel. Je pakt de bovenste plukjes van je lokken en bindt deze als een soort top knot vast aan de bovenkant. Je maakt een klein knotje en trekt deze nog even uit elkaar voor een nonchalante look. Makkelijk. Zo gepiept. En hartstikke stijlvol.

#2 De vlecht

Heb je een volle haarbos? Dan is dit kapsel met de half bun ideaal voor jou. Je maakt met de bovenste plukjes eerst een staart. Deze vlecht je vervolgens en bind je vast met een doorzichtig elastiekje. Trek de vlecht uit elkaar voor extra structuur en wikkel deze omhoog als een half bun. Even vast zetten met speldjes en je hebt een bijzondere half bun.

#3 Met een sjaal

Maak een klassieke half bun en wikkel daar een zijden sjaaltje overheen. Een ideale look voor in de zomer wanneer je het haar uit je gezicht wil hebben.

#4 Met een twist

Vlecht de voorste plukjes aan beide kanten en zet deze bij elkaar vast met een dun doorzichtig elastiekje. Hierna kun je hier een halve knot van maken. Als puntjes op de i wikkel je er een vrolijke scrunchie overheen. Perfect wanneer je gezegend bent met dik haar.

#5 Met een middenscheiding

Hoe dit precies werkt? Bekijk deze handige tutorial maar. Zo heb je een sophisticated kapsel. Ideaal voor dames met wat dunner haar die wat meer volume willen. Tip: toupeer je haar van tevoren met een kam voor extra volume.

Tekst geschreven door Renée Prenger

vrouw met half bun kapsel

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »