Help! Mijn haar valt uit: wat moet ik doen?

Mijn doucheputje is verstopt, mijn haren liggen als kleine stukjes confetti verspreid over mijn huis en mijn haar kammen is een taak die ik het liefst oversla. Mijn haar valt uit en ik heb geen idee wat ik moet doen!

Als redacteur van The Chair, weet ik waar haaruitval vandaan komt. Ik heb er immers zelf uitgebreid research naar gedaan. Maar toch maak ik mij zorgen. Waar ik eerder de winter de schuld gaf van mijn eigen haaruitval, kan ik dit nu niet als excuus gebruiken zo aan het einde van de zomer. Mijn haar valt uit – in bosjes – maar wat kan ik er tegen doen?

Ik pak mijn artikel er weer bij. De mogelijke oorzaken van haaruitval zijn:

  • stress
  • vitamine B-12 tekort
  • je hebt een verkeerde borstel
  • je borstelt je haar wanneer het nat is
  • je drinkt niet genoeg water
  • je gebruikt niet de juiste verzorgingsmiddelen

Mijn haar is beschadigd door mijn zonovergoten vakantie, maar dat het zó erg zou uitvallen, dat had ik echt niet gedacht. Ik moet er iets aan gaan doen, dat is duidelijk.

Mijn haar valt uit: een plan de campagne opstellen

Tijd om orde op zaken te stellen en een actieplan te maken. Stress is een hele grote factor op haaruitval, maar niet één die je zo 1, 2, 3 kunt oplossen. Dat ik een vitamine B tekort heb, is erg waarschijnlijk. Daarom plan ik vandaag nog een tripje naar de drogist om supplementen aan te schaffen.

Mijn haar borstelen doe ik al een paar maanden niet meer. Doordat ik krullen heb, is mijn haar erg breekbaar wanneer het nat is. Dus deze oorzaak kan ik van mijn eigen lijstje schrappen. Of ik de juiste verzorgingsmiddelen gebruik voor mijn haar? Ik dacht van wel. Zo gebruik ik een shampoo bar die vrij is van siliconen en sulfaten. Maar ik bedenk mij nu wel dat de conditie van mijn haar een stuk beter is toen ik de haarproducten van Matrix gebruikte. Misschien toch een idee om te investeren in een nieuwe shampoo fles?

High Amplify Shampoo – Matrix | €10,80 | Shop hier

En nu hopen dat al deze trucs werken! Ik houd jullie op de hoogte…

Liefs, Renée Prenger

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »