Het complete oorpiercing dossier

Oorpiercings zijn een van die modetrends die nooit uit de mode zullen raken. Een aantal sieraden in je oor staan stijlvol maar toch edgy. Maar met zoveel verschillende oorpiercings, kan het een beetje verwarrend zijn. Als je overweegt een oorpiercing te nemen en niet zeker weet welke je wilt, zal ons dossier je helpen te vinden wat je zoekt.

1. De helix piercing

De helix is ​​een van de meest voorkomende soorten oorpiercings. Een helix piercing wordt op het bovenoor geplaatst en er kan een steentje of ringetje in worden gedaan. Van helix piercings wordt vaak gedacht dat het een van de minst pijnlijke piercings is, en daarom goed voor mensen die een eerste piercing willen nemen.

2. De forward helix piercing

Hoewel deze piercing zich ook in het bovenoor bevindt, wordt een forward helix in een meer naar voren geplaatste positie boven de tragus of het kleine stukje kraakbeen voor de gehoorgang geplaatst. Forward helix piercings zijn lastiger dan de standaard helix piercings omdat ze specifiek op je oor moeten worden uitgelijnd. Het is een goed idee om een ​​zeer ervaren piercer voor deze piercing te zoeken om er zeker van te zijn dat het precies zo wordt als je wilt.

3. De tragus piercing

Je tragus is het kleine stukje kraakbeen direct voor je gehoorgang. Deze plek is een meer ongewone keuze, maar het is een unieke plek als je een beetje een onverwachte piercing wilt.

4. De industrial piercing

Industrial piercings zijn een populaire keuze voor oorpiercings. Maar een industrial piercing is technisch gezien twee piercings in één; het bestaat uit een barbell die een helix-piercing en een forward helix-piercing verbindt.

5. De daith piercing

Daith piercings gaan door het kleine stukje kraakbeen direct boven de gehoorgang, dicht bij het midden van het oor. Hoewel deze piercings er cool uitzien, hebben ze ook een medisch doel: daith piercings helpen bij migraine. Omdat deze piercings op één lijn liggen met acupunctuurpunten, is het krijgen van een piercing als een constante druk op dat punt, en sommige mensen hebben er verlichting van ondervonden bij migraine.

6. De conch piercing

Een conch piercing is een piercing die door je oorschelp heen gaat, meestal in het diepe, komvormige gedeelte van de binnenste oorschelp. De piercing gaat hierbij door het dikste stuk kraakbeen van je oor.

7. De anti-tragus piercing

Een anti-tragus piercing zit aan de buitenrand van de tragus, boven de oorlel, in plaats van het gedeelte dat zich het dichtst bij je hoofd bevindt.

8. De rook piercing

Rook piercings zijn verticale piercings die op het kraakbeen direct boven de forward helix worden geplaatst. Het belangrijkste om te weten over rookpiercings is dat ze over het algemeen worden aangeduid als een van de meest pijnlijke oorpiercings die er zijn.

9. De snug piercing

De snug piercing is een horizontale oorpiercing die door de binnenrand van het kraakbeen boven de anti-tragus gaat.

10. De orbital piercing

De orbital is een andere, minder gebruikelijke keuze voor een oorpiercing. Dit type piercing is vergelijkbaar met een industrial piercing, omdat het twee verschillende piercings met elkaar verbindt.

Header beeld: instagram.com/perrieedwards

Tekst: Aimée Kniese

oorpiercing

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »