8x highlighter hacks voor de perfecte glow

Een gezonde glow kan iedereen wel gebruiken. Zeker na deze treurige zomer. Nu de zon minder schijnt dan ons lief is, moeten we onze glow ergens anders vandaan halen. Pak je highlighter en bijbehorende kwast er maar bij, want met deze acht highlighter hacks glim jij als nooit tevoren. Op een goede manier dan hè.

Heb je (nog) geen highlighter in je make-up collectie? Dan kan ook jij stralend de dag beginnen. We hebben namelijk ook highlighter hacks waar je ook andere middeltjes voor kunt gebruiken. Wel zo makkelijk, dachten wij. Benieuwd hoe je de hele dag een gezonde glow creëert? Lees dan snel verder.

8x onze favoriete highlighter hacks

Highlighter hack #1: highlighter aanbrengen op de juiste plek. We beginnen bij de basis, want om je glimpoeder op de juiste manier aan te brengen, moet je wel weten waar je dat eigenlijk doet. Ga hiervoor onder een felle lamp staan en kijk in de spiegel. Breng highlighter aan op de plekken die je ziet oplichten.

Highlighter hack #2: mix vloeibare highlighter door je foundation. Wil je een gezonde glow over je hele gezicht? Mix dan éénderde van je favoriete vloeibare highlighter met tweederde van je foundation. Makkelijk én snel.

Highlighter hack #3: gebruik gezichtsolie voor een natuurlijke glow. Geen highlighter bij de hand? Geen probleem. Voeg een paar druppels gezichtsolie toe aan je make-up spons en blend daarmee je concealer in. Dit zorgt voor een natuurlijke glans waar je U tegen zegt. Wist je trouwens dat je je beautyblender zo moet schoonmaken?>

Highlighter hack #4: aan de slag met vaseline. Vaseline is niet alleen goed voor je lippen, het geeft je huid ook een fijne glans wanneer je geen make-up bij de hand hebt. Je brengt simpelweg een subtiele laag vaseline aan op de plekken waar je normaliter highlighter aanbrengt. Zoals je jukbeenderen, je cupidoboog en onder je wenkbrauwen.

Highlighter hack #5: breng highligher aan ónder je blush. Wil je een gezonde blos op je wangen creëren? Breng dan highlighter aan onder je blush. Hierdoor lijkt het net alsof die mooie glow van binnenuit komt.

Highlighter hack #6: gebruik je highlighter als oogschaduw. Geen budget om te investeren in een duur oogschaduwpalet? Met een mooie highlighter kom je ook een heel eind. Breng het aan op het midden van je ooglid en je ogen lijken direct een stuk groter.

Highlighter hack #7: breng highlighter aan op je lippen. Ja, echt probeer maar eens. Breng highlighter aan in het midden van je boven- en onderlip. Stift vervolgens je lippen met een kleur die goed bij de highlighter past. Heb je een highlighter met een warme ondertoon? Kies dan voor een lippenstift met een warme ondertoon. Hetzelfde geldt voor een highlighter met een koele ondertoon. Je lippen krijgen optisch meer volume waardoor je de Kylie Jenner look imiteert zonder dat hier een naald aan te pas hoeft te komen.

Highlighter hack #8: een frisse blik zonder een goede nachtrust? Het kan. Slaap is belangrijk voor een gezonde huid, dat weten we bij The Chair maar al te goed. Maar ook wanneer je een korte nacht hebt gehad, kun je er fris en fruitig uit zien. Dit door – jawel – die fijne highlighter in te zetten. Breng highlighter aan in de binnenhoek van je ogen en je ziet er vrijwel direct klaarwakker uit. En omdat je deze truc zo snel toepast, kun je gerust nog wat langer blijven snoozen.

Tekst: Renee Prenger

Highlighter hacks

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »