Zo overleef je elke hittegolf

Of je nu wil of niet, klimaatverandering zorgt ervoor dat we in ons koude Kikkerlandje steeds vaker te maken gaan krijgen met een hittegolf. Ook deze zomer. Vandaag bij The Chair: hoe overleef ik: een hittegolf?

Waar we in het voorjaar uitkijken naar de eerste zonnestralen, is het in de zomer soms puffen geblazen. Door de regenbuien door hebben we soms een golf met tropische temperaturen. En om maar in clichés te praten: die hitte voelt anders dan wanneer we op vakantie zijn in Italië.

Hittegolf overleven? Check onze tips

Waar je in de zomervakantie bij 30+ graden van zwembad naar zwembad kan hoppen, moet je in Nederland blijven functioneren. Helaas. Dat betekent in de meeste gevallen overdag in de airco op kantoor, zwetend naar huis, en daar proberen af te koelen. Gelukkig wordt dit een stuk fijner met onze handige tips.

Tip 1: gebruik inlegkruisjes

Ja, inlegkruisjes kunnen ook van pas komen wanneer je niet ongesteld bent. Plak ze aan de binnenkant van je kleding op de plekken waar je veel zweet. Denk aan je oksels, onder je borsten of bij je bh-bandje. Het inlegkruisje zuigt het vocht op zodat jij zonder van die vervelende zweetvlekken je dag kunt voortzetten.

Tip 2: houd het hoofd koel

Ja dûh denk je misschien. Maar hoe doe je dat dan wanneer buiten de mussen van ’t dak vallen? Neem bijvoorbeeld je eigen schaduw mee. Dit kan in de vorm van een pet (lees: baseball cap) of hoed van stro. Zo voorkom je ook dat je hoofdhuid verbrand. Daarnaast is het ook belangrijk om niet al te veel te plannen tijdens een hittegolf. Plan eens een siësta in of schrap wat afspraken van de agenda. Zo houd je ook op dit gebied het hoofd koel ;).

Tip 3: draag lichte kleuren

Zwarte kleding absorbeert hitte. Iets wat in de winter lekker is, maar niet per se nodig tijdens een hittegolf. Wat je dus beter kunt dragen zijn lichtere kleuren zoals wit, beige of pasteltinten. Vandaag is wit, dus!

Tekst: Renée Prenger

hittegolf op het strand

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »