Dit is hoe vaak je een lichaamsscrub zou moeten gebruiken

Niets is zo fijn als een heerlijke spa at home ervaring. Een lekker maskertje, manicure en je lichaam scrubben. Maar hoe vaak moet je eigenlijk zo’n lichaamsscrub gebruiken? Dat heeft The Chair voor je uitgezocht!

Ten eerste, wat is lichaamsscrub precies? Scrubs bestaan uit exfoliërende ingrediënten zoals suiker of zout. Deze verwijderen fysiek dode huidcellen van de buitenste laag van je huid. Dit stimuleert de huidcelvernieuwing, wat resulteert in een gladdere huid met minder onzuiverheden.

Dat klinkt goed! Maar hoe vaak moet je je lichaam scrubben om dit resultaat te krijgen? Het beste is om 1 tot 2 keer per week een lichaamsscrub te gebruiken. Je wilt de huid namelijk niet van teveel vocht ontdoen of de huidbarrière aantasten. Kijk hoe je huid reageert met 1-2 keer per week scrubben. Als dat goed gaat, kun je natuurlijk vaker een lichaamsscrub gebruiken.

Hoe gebruik je een lichaamsscrub?

De beste manier om een lichaamsscrub te gebruiken is door je huid nat te maken met warm water, bijvoorbeeld onder de douche of in bad. Vervolgens doe je een kleine hoeveelheid scrub op je hand en wrijf je het in cirkelvormige bewegingen over je huid. Dit kan eventueel ook met een scrubhandschoen. Scrub je huid zachtjes gedurende niet langer dan 30 seconden. Spoel vervolgens af met lauw water en dep de huid droog met een handdoek. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan voor een extra zachte huid.

Tekst: Aimée Kniese

lichaamsscrub

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »