Hallo Maandag: zo richt je je home office goed in

Tijd om je home office op de schop te gooien! Wanneer je grotendeels op huis aangewezen bent, kun je er maar beter het beste van maken, toch? Wij laten je zien hoe je van je home office een echt werkpaleis maakt.

Misschien heb je de eerste maanden gewerkt vanachter de keukentafel en heb je inmiddels al een bureau aangeschaft. Als je het artikel ‘Zo kun je beter pauze houden thuis’ hebt gelezen, weet je hoe belangrijk het is om een aparte werkplek te creëren. Hier kun je afstand van doen wanneer je pauze gaat houden zodat je privé en werk wat meer gescheiden houdt.

Home office inrichten: dit zijn de vereisten

Een bureau met een ergonomische bureaustoel. Een slechte werkhouding is niet alleen funest voor ons lichaam, maar ook voor onze productiviteit. Kies daarom voor een bureau op de juiste hoogte en een stoel waarin je een goede werkhouding kunt aannemen.

Maak het persoonlijk en creatief. Niets is zo saai als een kale muur waar je de hele tijd tegenaan kijkt. Probeer jezelf te inspireren door posters op te hangen met affirmaties, je vision board of andere inspirerende kunstwerken. Hier gaat je creativiteit ook van stromen, geloof ons maar!

Investeer in (luchtzuiverende) planten. Wanneer we omringd zijn met planten, worden we vanzelf rustiger en schieten we minder in de stress. Iets wat we tijdens het thuiswerken goed kunnen gebruiken. De planten zijn goed voor ons humeur én ons lichaam. Ze zorgen immers voor een betere luchtkwaliteit in onze home office.

Organiseer erop los! Ben je een pietje precies? Dan kun je vast slecht tegen rondslingerende papieren en pennen. Kies daarom aantrekkelijke stationair om al je belangrijke documenten in op te bergen. Zodra de rommel uit het zicht is, kun jij je vast beter concentreren.

Kijk naar een sta bureau. Besef je wel eens dat je op een werkdag soms wel acht uur per dag zittend doorbrengt? En vervolgens jezelf in de avond trakteert op een avondje bingewatchen op de bank? Kijk daarom naar opties om een sta bureau te maken. Hier word je echt creatiever van – wij spreken immers uit ervaring. Onze truc? Stapel wat dozen op elkaar op het aanrecht en ga hier een paar uur staan. Wedden dat je meer gedaan krijgt?

Tekst: Renée Prenger

home office inrichten

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »