How to: een fluffy 90s blowout!

Wij zijn fan van de 90s blowout. Het prachtige kapsel van Cher uit Clueless is ons altijd bijgebleven. Maar hoe creëer je deze bij jezelf? Wij leggen het je uit!

De prachtig geföhnde lokken zijn al een langere tijd een must-have. In de 90s was dit dromerige, bouncy en vooral volumineuze kapsel een trend door onder meer Julia Roberts, Jennifer Aniston en Cher uit clueless. Maar nu de it-girls van deze tijd (Bella Hadid en Matilda Djerf) ook verschijnen met de bouncy blowout kan je er niet meer omheen. Hoe je de blowout zelf creëert vertellen wij je in vijf eenvoudige stappen!

 

Haar wassen

Het is belangrijk dat je jouw haar eerst wast. Een voedende shampoo en conditioner is hierbij een must!

Prep & Prime

Voordat je begint met het föhnen van je haar is een primer essentieel. De shiki worker blow dry primer van Shu Uemura is hiervoor perfect. Het zorgt ervoor dat jouw haar wordt gehydrateerd, je pluis wordt verminderd en het laat jouw haar stralen. Föhn het haar vervolgens handdoek droog.

shiki worker

Verdeel het haar

Om overzicht te creëren verdeel je het haar in gelijke delen.

Föhnen!

Föhn je haar met een ronde borstel glad. LET OP! Het is voor deze haarstijl belangrijk dat je het haar naar binnen föhnt. Zet de borstel op je aanzet en föhn je haar richting je gezicht.

Ready to go

Gebruik een verzorgende olie of serum die die het haar laat stralen. Vervolgens schud jij je haar los en ben je ready to go! 

 

Wil je dit zelf ook maken? Wij hebben er een TIKTOK over gemaakt! Check it out : 🔗 thechaircom

 

Tekst: Sophie de Natris

Hair tutorial

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »