6x redenen om hyaluronzuur te gebruiken

Hyaluronzuur is misschien wel hét skincare ingrediënt van 2022. Maar wat is hyaluronzuur eigenlijk? Dat leggen we je in dit artikel grondig uit. Maar dat is nog niet alles, we geven je ook zes redenen om het aan je skincare routine toe te voegen. Is dat even mooi meegenomen.

Hyaluronzuur speelt een hele belangrijke rol bij het hydrateren van je huid. Dat zit zo: jouw lichaam zit al vol met deze unieke suikermoleculen. Zo zit het in ons bindweefsel, in de huid en in ons zenuwstelsel. Dit molecuul hecht zich aan de ene kant aan collageen (wat je huid elastisch maakt) en verspreid aan de andere kant vocht op een gelijkmatige manier. Hierdoor zorgt hyaluronzuur voor een soepele en gehydrateerde huid.

Hyaluronzuur voor een gezonde huid

Hoe ouder je wordt, hoe minder je van deze speciale suikermoleculen hebt en de juiste skincare kan dan wonderen doen. Maar ook een te hoge verwarming, een vervuilde lucht en blootstelling aan UV-licht kunnen ervoor zorgen dat je minder hyaluronzuur aanmaakt. Gelukkig kun je investeren in skincare met dit fijne ingrediënt. Want het heeft nóg meer voordelen.

Alle voordelen van hyaluronzuur op een rij:

#1 Het vult fijne lijntjes op en rimpels op.

#2 Het voorkomt vochtverlies waardoor je huid altijd optimaal gehydrateerd is.

#3 Het bevat antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen.

#4 Het zorgt voor een elastische huid.

#5 Het is ontstekingsremmend waardoor onzuiverheden eerder genezen.

#6 Het versterkt de beschermlaag van de huid.

Zo voeg je hyaluronzuur toe aan je skincare routine

Nu kun je door de plastisch chirurg een dosis van deze suikermoleculen in laten spuiten, maar het kan gelukkig ook een stuk makkelijker. Dit door te kiezen voor skincare producten met dit ingrediënt. We hebben onze drie favoriete producten met hyaluronzuur voor je op een rij gezet:

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% Serum: dit serum gebruik je in de ochtend en in de avond voordat je een voedende dagcrème aanbrengt.

€8,50

Paula’s Choice Hyaluronic Acid Booster: deze crème geeft je huid een directe boost. Je hoeft het alleen maar te mengen met je huidige dagcrème of serum.

€39,-

Revolution Hyaluronic Acid Overnight Hydrating Masker: dit masker geeft je huid de verzorging die het nodig heeft. En dat terwijl je slaapt! Een gehydrateerde huid en dat met een masker dat vegan & dierproefvrij is!

€10,37

Wil je jouw skincare routine uitbreiden? Watermeloen is ook een heel fijn ingrediënt vol prettige voordelen. In dit artikel lees je over alle voordelen van watermeloen toevoegen aan je beauty routine.

Tekst: Renée Prenger

Hyaluronzuur

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »