Dit is dé it-dress van lente 2022

vrouw die it-dress draagt

Dit is dé it-dress waar je in moet investeren deze lente. Daar is geen twijfel over mogelijk. Hoe je hem draagt, waar je hem het beste kunt kopen én welke varianten er van zijn lees je in dit artikel.

De zomer komt eraan! En na twee heftige corona-jaren lijkt het erop (afkloppen) dat we er weer massaal op uit kunnen. En de wereld veroveren doen we dan het liefst waar het warm is zodat we de hele dag in knappe jurken kunnen lopen. En dan kan die prachtige it-dress van 2022 natuurlijk niet ontbreken.

It-dress lente 2022

De it-dress van 2022 is *tromgeroffel* de cottagecore dress. Euh, watte? Het is een jurk die we stiekem al sinds 2020 dragen, maar na twee jaar niet meer aan te slepen is. Kijk zelf maar.

Dé it-dress voor elk figuur

Met een aangesloten lijfje, vierkante halslijn, pofmouwen en een zwierige rok past deze it-dress haast bij elk figuur. Je hele figuur is er zichtbaar in terwijl het wel lekker comfortabel zit. Aangesloten, maar toch heel nonchalant. Hij lijkt op de prairie-jurken die aan het begin van de coronacrisis in trek waren. Deze waren zwierig, hadden dromerige prints, maar waren ook groot en figuurloos. De it-jurk van lente 2022 is best of both worlds. Het zwierige van de prairie en tegelijk je mooie figuur in het zonnetje zetten.

Lees hier alles over de modetrends van 2022.

Geen wonder dat -ie zo populair wordt dit jaar. We willen ons namelijk wel comfortabel kleden, maar het liefst zonder in te hoeven leveren op stijl. Maar dat is nog niet alles.

Waarom je de cottagecore it-dress wil dragen

  • Ideale tussenjurk voor de lente
  • Je kunt de jurk naar alle gelegenheden dragen: bruiloften, picnics, naar de kerk, romantische diners etc.
  • Hij is ook office-approved
  • Je kunt de jurk met hakken, sneakers en laarzen combineren
  • De jurk kun je helemaal in je eigen stijl dragen (met leren jas, schattig vestje, hoge hakken etc.)

Je draagt hem bijvoorbeeld met witte sneakers en een blazer als tussenjas. Of als je juist een stoerdere kledingstijl hebt met een leren jas en je favoriete Docs. En voor de echte romantici onder ons: draag je mooiste muiltjes met een haarband in je haar. Zie je, dit is écht de it-dress van 2022.

Join The List!

Sign up to receive the latest news, tips, trends and articles