Aha! Zo gebruik je een jade roller

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen op Instagram, maar hoe gebruik je een jade roller eigenlijk? Dat gaan we je in dit artikel eens goed uitleggen. Ze tillen je skincare routine namelijk naar een hoger niveau.

Een jade roller zorgt ervoor dat de bloedsomloop in je huid geactiveerd wordt. Hiermee masseer je afvalstoffen letterlijk weg met een stralende huid tot gevolg. Ook stimuleert deze tool het aanmaken van nieuwe huidcellen en draagt het bij aan een fris ogende huid. Maar dat is nog niet alles, want je kunt de jade roller ook heel goed inzetten om ervoor te zorgen dat je huid er niet zo puffy uitziet. Ideaal na een korte nacht, als je het ons vraagt.

Dit is een jade roller

Het is een beauty tool gemaakt van rozenkwarts, marmer of jade steen (vandaar de naam) die je gezicht masseren. Het is overgewaaid uit Azië, want als we de geschiedenisboeken mogen geloven is men in China al sinds de zevende eeuw fan van deze gezichtsmassage. De reden dat er ooit voor deze stenen is gekozen, is omdat ze volgens de Chinese cultuur helende krachten hadden.

Zo gebruik je een jade roller

Stap 1: maak je gezicht schoon en zorg ook dat de jade roller schoon is.

Stap 2: breng je dagcrème aan of kies voor een voedende serum. In de avond kies je voor een vettere nachtcrème.

Stap 3: rol van binnen naar buiten. Begin dus bij je neus en werk zo naar je oren, kin en voorhoofd toe. Vergeet ook niet om met de kleinere steen onder je ogen te gaan. Dit zorgt uiteindelijk voor minder wallen!

Stap 4: rol minstens vijftien minuten per dag voor optimaal effect. Het helpt niet als je er vluchtig overheen gaat voordat je gaat slapen. Wil je echt een verschil zien? Dan vraagt het om een uitgebreide skincare routine. Zie het als een extra selfcare momentje op een dag en dan is een kwartier opeens helemaal niet meer zo lang.

Dit is Gua Sha

Een jade roller en Gua Sha worden vaak in dezelfde adem genoemd en dat is niet voor niets. Qua Sha is namelijk een platte steen die wordt gemaakt van dezelfde materialen als de roller. Het verschil is dat een jade roller voornamelijk bedoelt is om het vocht in je gezicht af te voeren terwijl de Qua Sha stenen beter geschikt zijn voor een gezichtsmassage. Zien hoe je de Qua Sha steen gebruikt? Bekijk dan onderstaande video eens.

Tekst: Renée Prenger

Jade roller

LATEST posts

BALMAIN Holiday wishlist!

Holiday season is begonnen! Maar wat zet je nou op je wishlist? Wij hebben de perfecte BALMAIN producten op een rijtje gezet!  1. leave in conditioning

Read more »

Balayage is hot!

Balayage is een haartrend die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Logisch volgens ons – balayage is dé haartrend als het gaat

Read more »